Šta sve možemo dodati u kafu

Pogledajte šta sve možete dodati u kafu – oduševiće vas novi ukusi.

Većina vas ne može zamisliti dan bez šolje kafe. Uglavnom je reč o espressu ili klasičnoj kafi sa mlijekom. Sa ovim neočekivanim dodacima možete biti kreativni i svojoj kafi dati zaista novi okus. Ali, morate priznati kako vam je nakon godina ispijanja klasične crne kafe ili one sa dodatkom mleka pomalo dosadna. Zato smo odlučili pronaći neke dodatke koji vam inače ne bi pali na pamet, a kafi mogu dati novi ukus.

Maslac

Dodavanje maslaca u napitak može zvučati kao katastrofa, međutim kombinacija gorkog i slanog deluje iznenađujuće dobro. Samo trebate paziti da ne preterate sa maslacem. Otprilike pola čajne kašičice biće dovoljna da vašoj kafi da novi i sasvim zanimljiv ukus.

So

Jeste li ikad probali slanu tamnu čokoladu? Ako jeste i bilo vam je ukusno onda će vam se svideti i ova kombinacija. Iako se so ne nameče kao prvi izbor, kafi daje sasvim novu dimenziju. Ne morate so dodavati u već napravljenu kafu nego možete dodati prstohvat ili dva u mljevenu kafu prije nego što ulijete vodu i/li mlijeko.

Sladoled

Affogato je naziv za espresso koji na vrhu ima kuglicu sladoleda od vanile.

Med

Ovaj dodatak je idealan ako tražite alternativu šećeru ili drugim zaslađivačima. Med je pun prirodne slatkoće, a daje i energiju. Španski latte se pravi od mlijeka, meda te šolje ili dva+ije espressa.

Kardamom

Ulaganje u neke zanimljive začine nije loša ideja. Ukus ovog začina veoma je sličan čaju pa je veoma intenzivan tako da trebate pripaziti sa doziranjem. Dodajte malo kardamoma sledećoj šoljici kafe sa mlijekom tako što ćete prstohvat posipati samo po vrhu. Novoisprobana kofeinska poslastica možda te baš prijatno iznenadi.

Ekstrakt vanile

Nema ništa slično savršenom ukusu vanile u kafi, a to znaju svi ljubitelji ovog ukusa. Ako ste već imali iskustva sa ovim dodatkom u svojoj kafi onda znate o čemu govorimo.

Limun ili limeta

Svježi ukus agruma i intenzivan ukus kafe na prvu možda ne zvuče kao najbolja kombinacija, ali nećete odmah suditi. Ljudi koji su isprobali ovu kombinaciju oduševili su se ukusom. Dovoljno je u kafu dodati sok limuna ili limete i rendanu koricu i čeka vas pravo osvežavajuće iskustvo.

Kokosovo mlijeko

Bez obzira jeste li odlučili izbjegavati mliječne proizvode ili samo želite promeniti ukus, kokosovo mlijeko može biti ukusan dodatak vašoj kafi. Ova alternativa klasičnom mlijeku niskokalorična je alternativa koja će vašoj kafi dati više ukusa.

Otopljena čokolada

Možda ste već imali priliku probati mocha kafu ( s ukusom čokolade), ali kafa sa dodatkom otopljene čokolade ima zaista drugačiji ukus. Dodavanje sveže rastopljene čokolade savršen je način za poboljšavanje ukusa i stvaranja gotovo savršenog napitka. Cilj je da otopljena čokolada ima najmanje 70 posto procenta kakaa.

Izvor:Opusteno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *