Najplaćeniji youtuber na svijetu

Devetogodišnji Rajan Kaji iz Teksasa i ove godine je najplaćeniji youtuber na svetu . Ovaj mali dječak zaradio je tokom proteklih godinu dana od klipova sa svog kanala “Ryan’s World” na Youtube-u ogroman novac, nevjerovatnih 30 miliona dolara!

Tolika primanja, ali i titulu najplaćenijeg youtubera treću godinu zaredom, Rajan Kaji obezbijedio je otpakujući i ocenjujući igračke i razne igre.

Rajan Kadži iz Teksasa zaradio je u godini za nama 29,5 miliona objavljujući video-snimke na kanalu Rajanov svijet (engl. Ryan’s World) na Youtubu.

Osim toga, ovaj devetogodišnjak zaradio je dodatnih 200 miliona dolara od linije igračaka koje nose njegovo ime i brendirane odjevne kolekcije. Također, sa kanalom Nikelodion potpisao je ugovor o TV seriji, za koji se pretpostavlja da vrijedi više miliona dolara.

Devetogodišnjeg Rajana zovu djetetom influenserom. Video-klipove počeo je da snima 2015. godine nakon što je pogledao nekoliko snimaka sa kanala na Youtube i pitao mamu: “Kako ja nisam na Youtube kad sva ostala deca jesu?“.

Izvor: zanimljivostidana.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *