Idealna razlika

Formula za računanje idealne starosne razlike između partnera postoji
Neka vam ovo samo pomogne u usmjeravanju prema nekome sa kim možete stvoriti održivi odnos.

Neki će reći da im više odgovara kaa je partner stariji, neki će se složiti s onom teorijom “mlađe je slađe”, a nekima godine uopšte nisu važne. Šta god ljudi govorili, naučnici tvrde jedno – idealna starosna razlika ipak postoji.

Naučnici Bram Buunk i Douglas Kenrick otkrili su da postoji matematička formula za izračunavanje “društveno prihvatljive” starosne razlike među romantičnim partnerima. Uzmete broj vaših godina, podijelite ga sa dva, a zatim dodate 7 godina – to bi trebao biti minimum ispod kojeg ne biste trebali ići. Otkrivena formula vrijedi od 14 godine života za oba partnera.

  • Pravilo vam pomaže na način da vas drži vas unutar starosnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a vjerovatno će omogućiti i bolju komunikaciju – kaže stručnjak za odnose David Bennett.

Naravno, stručnjaci se slažu da se ne trebate slijepo voditi ovim pravilom jer neko može biti mlađi/stariji, pa opet iznenaditi (ne)zrelošću i ponašanjem. Neka vam ovo samo pomogne u usmjeravanju prema nekome sa kim možete stvoriti održivi odnos, prenosi Yahoo.

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *