Merlinova ljubavna priča koja je mnoge rasplakala: Sa svojom Amelom sam od sedamnaeste godine

Dino Merlin, regionalna muzička zvijezda već desetljećima pokušava držati daleko od očiju javnosti. Rijetko kada se može vidjeti i njegova suprugu Amela s kojom ima dvoje djece, a nedavno je dobio i unuče.

Međutim, Dinina i Amelina ljubavna priča je veoma interesantna, pa mediji u našem region prenose ovih dana detalje o njoj. Kako je popularni pjevač jednom i sam rekao, prije braka bili su u vezi pet godina.

– Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina, kazao je Merlin.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Sjeća se i datuma. Bilo je to 8. 8. 1979. godine.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala “i ptičijeg mlijeka”.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću, kazao je on.

– Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju, sjećao se Merlin tih vremena i dodao:

– Ali eto, vrijeme liječi sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

Svojevremeno je Dino rekao i da nikada neće zaboraviti trenutak kada se poslije prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: “Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: “Da, donio sam 100 maraka”, prenosi Blic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *