Pandemija i novi trendovi putovanja za 2021.

Globalna epidemija preokrenula je planove putnika naglavačke u 2020. godini. Gledajući prema 2021. godini, utjecaj pandemije ne mijenja samo naš izbor odredišta, nego i vrstu putovanja na koja ćemo najvjerojatnije ići. Novo istraživanje globalnog lidera u industriji putovanja, Booking.com-a, otkriva nekoliko najpopularnijih vrsta putovanja u 2021. godini kako bi nadahnuo putnike željne novih avantura.

Solo uživanje

Trend solo putovanja vjerojatno će dobiti još veći zamah u 2021. godini jer će žeđ za putovanjima blokirana pandemijom potaknuti putnike da se odvaže i otputuju nekamo sami.

 Putovanja za povezivanje s voljenima

U 2020. godini većina je putnika provela više vremena razdvojena od obitelji i prijatelja. Za mnoge, daleko od očiju ne znači i daleko od srca, baš naprotiv! Čak 61 posto globalnih putnika, planira buduće planove za putovanja iskoristiti kao priliku za posjet voljenima.

Vikend-putovanja

Mnogi se putnici boje da bi im se budući planovi ponovno mogli izjaloviti, pa će stoga postojati veća potražnja za kratkim putovanjima jer više od pola globalnih putnika  želi više kratkih putovanja u 2021. nego što su ih imali u 2019. kako bi maksimalno smanjili moguća razočaranja. 

Izvor: Avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *