Sudbinski dan 21.12. i nebeski spoj Jupitera i Saturna – NOVI POČETAK!

21.12. započinje zimski solsticij, a na isti dan se Jupiter i Saturn sastaju na početnom stupnju Vodenjaka što se događa vrlo rijetko. Riječ je o novom početku, o stvaranju novih temelja! Neke stare strukture se raspadaju, nove se stvaraju. Jedino kroz povezanost i udruženost možemo napredovati. Kada radimo dobro za sebe, radimo dobro i drugima. Postoje suptilne, nevidljive energetske niti koje nas vezuju jedne uz druge, uz sve što postoji.

Puno se piše o tom sudbinskom danu. Sve se podignulo i na razinu senzacije. Očekujemo neku veliku promjenu koja će se dogoditi izvan nas i spasiti nas, izvući naš život iz mraka.

Govorimo o vremenu svjetlosti, izlasku iz tame, o novom velikom iskoraku u evoluciji čovječanstva. Nadamo se nekom čudu, možda i strahujemo od onoga što dolazi.

No što je istina? Što će se uistinu dogoditi i hoće li se išta dogoditi?

21.12. započinje zimski solsticij, a na isti dan se Jupiter i Saturn sastaju na početnom stupnju Vodenjaka što se događa vrlo rijetko, u prosjeku svakih dvadesetak godina.

Početni stupanj sam po sebi već ima iznimnu energetski naboj, a još ima i čast ugostiti dva tako velika planeta kao što su Jupiter i Saturn.

.

Kakav to značaj ima za nas i naše živote?

Jupiter je planet ekspanzije, životnih blagoslova, novih prilika, razvoja i promjena nabolje. Saturn je planet koji skuplja,  inhibira, suočava sa stvarnošću, upoznaje nas s pravim životnim vrijednostima i zahvaljujući njemu učimo.

S Jupiterom vidimo priliku, dohvaćamo ideju, sa Saturnom ju materijaliziramo i stvaramo.

Njihov spoj može označiti prekretnicu u nekom području našeg života, ovisno i o tome koja mjesta u vašem horoskopu obuhvaća ovaj spoj.

Pitanje je i koliko smo svjesni, kao i spremni iz svog života otpustiti sve one navike, uvjerenja i obrasce ponašanja koji nas koče, ako nismo, to je kao da pokušavamo pokrenuti motor koji ne dobiva gorivo za pogon.

Da bismo krenuli u nešto novo, primjerice pronašli bolji posao, izašli iz lošeg odnosa, trebamo mi učiniti prvi korak, donijeti odluku, ne ići istim putem i očekivati bolja rješenja.

Riječ je o novom početku, o stvaranju novih temelja na kojima možemo graditi bolju i kvalitetniju budućnost, nešto što će trajati i donijeti konkretne i opipljive rezultate.

Usudimo se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *