Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva muškarca u Alipašinoj ulici

Inspektori Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a KS jučer su oko 14 sati uhapsili, kako nezvanično saznajemo, Nedžada Kajtazaja (22) iz Sarajeva.

On se sumnjiči za pokusaj ubistvaM. U.  21. oktobra  u 19:15 sati u ulici Alipašina, općina Cenar Sarajevo.  Policija je zatekla u Alipašinoj ulici M. U. kojem su nanesene povrede oštrim predmetom, nejvjerovatnije nožem.

Policija je na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršila pretres kuće i pratećih prostorija, koju koristi Kajtazija na području općine Novi Grad Sarajevo. 

– Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

AVAZ.BA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *