Prezime Schumacher ponovo gledamo u Formuli 1!

Prezime Schumacher ponovo ćemo gledati u Formuli 1 2021. godine nakon što je Haas potpisao višegodišnji ugovor s Mickom Schumacherom, sinom sedmostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera.

Mladi F1 pilot je član Ferrarijeve vozačke akademije, a Haas je potvrdio da će s Nikitom Mazepinom činiti njihovu novu vozačku postavu u narednoj sezoni. Dvojac će zamijeniti Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena.

Schumacher (21) trenutno vodi u porteku šampionata Formule 2 uoči posljednje trke koja se treba voziti u Bahreinu, a ima 14 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja.

“Veoma sam zadovoljan što smo u mogućnosti da potvrdimo da će Mick Schumacher biti u našem vozačkom sastavu za sljedeću sezonu i radujem se njegovom dolasku u tim”, rekao je direktor Haas tima Guenther Steiner.

Schumacher je osvojio Evropsko prvenstvo Formule 3 2018. godine, ostvarivši osam pobjeda, prije nego što se godinu kasnije pridružio Ferrarijevoj akademiji i debitovao u F2. Priznaje da je uvijek sanjao nastup u Formuli 1.

“Prilika da sljedeće godine budem član Formule 1 čini me nevjerovatno sretnim i jednostavno sam bez riječi. Uvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek, i radujem se što ću zajedno s Haasom krenuti na ovo putovanje”, rekao je Schumacher.

Mick će biti treći član porodice Schumacher koji će se takmičiti ​​u Formuli 1. Osim njegovog legendarnog oca, veliki trag je ostavio i njegov stric Ralf koji je vozio 180 utrka između 1997. i 2007. godine, pobijedivši šest puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *