Poledica stvorila probleme vozačima i pješacima u Sarajevu, zabilježeno više od 10 udesa

Kako su nam kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), samo danas je zabilježeno više od deset saobraćajnih nesreća.

“Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Danas je bio veliki broj saobraćajnih nesreća, na svu sreću, većina je bila s manjom materijalnom štetom”, kazali su nam iz MUP-a KS.

Zbog pojave ledene kiše iz BIHAMK-a upozoravaju na puteve Travnik-Donji Vakuf (Komar), Srebrenik-Pelagićevo i Kladanj-Tuzla, kao i na pojedine dijelove Sarajeva i Bosanskog Grahova.

S obzirom da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

Na moguću poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju i na ostalim dionicama, a posebno na planinskim prevojima, mostovima i prilazima tunelima.

“Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, poručuju iz BIHAMK-a.

Klix. Ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *