Bira se novi selektor: Sastanak NSBIH i Stručne komisije krajem sedmice!

U NSBiH sve se glasnije najavljuje da će prednost imao domaći trener, odnosno naši bivši reprezentativci

Prvi sastanak Komisije za izbor selektora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Stručne komisije održat će se do kraja sedmice, a odmah potom počinju pregovori s kandidatima.

U NSBiH sve se glasnije najavljuje da će prednost imao domaći trener, odnosno naši bivši reprezentativci. Navodno, prvi na listi za razgovore je Mehu Kodru. 

Ako Misimović i Spahić istraju na tom putu tu su i Husref Musemić, te Mirza Varešanović, koji su se dokazali u Premijer ligi BiH, te Bruno Akrapović i Zlatan Bajramović, koji kao i Kodro imaju klub. To je sigurno otežavajuća okolnost…

Vlatko Glavaš, Sergej Barbarez, Marko Topić, Elvir Bolić… trenutno nisu u trenerskim vodama, ali sigurno mogu pomoći u trenerskoj križaljci, kao i Vinko Marinović, Slobodan Starčević, Rusmir Cviko, Vedin Musić, Muhamed Konjić…

S druge strane, neophodno iskustvo i kvalitet za selektora sigurno ima i Amar Osim, a sve se glasnije špekuliše i o Draganu Joviću, Džemalu Hadžiabdiću… No, prema tvrdnjama srbijanskih medija, novi selektor naše reprezentacije mogli bi biti Mladen Krstajić i Savo Milošević, ali i Marko Simeone.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *