Napravite čarobne Madeleine i oživite najljepša sjećanja

Mirisni kolačići iz kalupa vratit će vas u djetinjstvo

Vjerojatno se svi sjećate slatkih i mirisnih kolačića koje su radile još naše bake. Neizostavan dio blagdanskih kolača koji možete napraviti na gotovo bezbroj načina. Recept koji smo mi pronašli može biti baza mnogim drugim kombinacijama, pa mu tako možete dodati orahe, lješnjake, kokos ili što god vam padne na pamet. Gotove ih umočite u čokoladu i uživajte.

Poslužite ih najbolje uz topli čaj…

Potrebno vam je:

  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol
  • 6 velikih jaja
  • 1 šalica šećera
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 2 rastopljena maslaca (i komad maslaca za podmazivanje)
  • 1 1/5 žlica meda
  • 3/4 žličice ekstrakta vanilije
  • Mljeveni šećer za posipavanje

Priprema: 

  1. Pomiješati u srednje velikoj posudi brašno, prašak za pecivo i sol. Mikserom oko 10 minuta miksati jaja i šećer; dok smjesa ne postane pjenasta.
  2. Smjesi s jajima dodati brašno i lagano ga umješavati da se sve sjedini. Na dva puta umiješati rastopljeni maslac, te dodati med i vaniliju i sve sjediniti lagano miješajući.
  3. Gotovu smjesu pokriti plastičnom folijom i staviti u zamrzivač na 2 sata.
  4. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Izvaditi smjesu iz zamrzivača i ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi.
  6. Prebaciti smjesu u vrećicu za ukrašavanje i puniti podmazane kalupe za madeleine (3/4 kalupa).
  7. Peći 8 – 11 minuta dok kolačići ne postanu svijetlozlatni.
  8. Istresti ih odmah iz kalupa i ponoviti postupak s ostatkom smjese.
  9. Uzmite neku dobru knjigu, madeleine i toplu čokoladu i uživajte! 

Izvor: gastro24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *