Najvažniji “10 year challenge”: Koliko se naš svijet promijenio od 2009.


Posljednjih dana društvene mreže preplavio je “10 year challenge”, u sklopu kojeg ljudi objavljuju svoje stare fotografije. Međutim, neki su odlučili iskoristiti taj viralni hit da upozore na veoma važan problem – klimatske promjene.

Razne grupacije i borci za zaštitu prirode iskoristili su “10 year challenge” da pokažu koliko su se neki dijelovi Zemlje promijenili u posljednjoj deceniji te da pošalju poruku da se mora djelovati odmah.

“Greenpeace” je na Instagramu objavio fotografije amazonske prašume, Instagram profil “theplanetlovelife” podijelio je fotografiju koralja, a pridružio se i glumac Leonardo Dikaprio (DiCaprio), koji je objavio fotografije Arktika te deforestacije.

– 10 year challenge koji je zaista bitan – opisali su fotografije.

Inače, nedavno je milijarder Ričard Branson (Richard) sa skupinom istraživača u podmornici zaronio na dno Velike plave rupe u Belizeu. Tamo su vidjeli odbačene plastične boce.

– Bio je to jedan od najsnažnijih podsjetnika na opasnost od klimatskih promjena koje sam ikad vidio – rekao je nakon viđenog.

– Moji unuci će do 2050. godine biti u svojim tridesetim godinama života. Ne želim da odrastu u svijetu bez koralja i ostalih čuda okeana – zaključio je Branson.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *