Možemo biti heroji vaši

Možemo li malo o nama? Dozvolite nam par riječi, vi koje jeste naše i voljene i dragane i ljubljene. Dozvolite da vam nešto napišemo, a da to nisu Jesenjinovi stihovi uz bocu vina, uz svijeće i balade. Al’ iz srca je. I za vas je. Nit’ je ples vatreni, uz gitaru, na nekom trgu negdje na Mediteranu. Al’ iz srca je. I za vas je. Nit’ je mjesečina , nit’ jutro iz snova, nit’ je bajka u zemlji čudesa. Al’ jeste iz srca. I jeste za vas.
Možemo biti vaši heroji, samo da znate. Baš onakvi, heroji ulice i cijelog svijeta, kakve pjesma jedna doziva. Heroji srca vašeg. Možemo biti heroji, samo da znate. Baš onakvi, kakve doziva i B. Tyler u jednoj drugoj pjesmi. Heroji srca vašeg. Baš onakvi, kakvi i sami sanjasmo da jesmo, u vlastitim, dječačkim snovima. Heroji srca vašeg. Možemo…samo nam krila dajte, da vinemo se visoko, baš do neba, znajući da naše ste i da ruke vaše naš su dom. Možemo…samo nam vatru ne gasite, tom vatrom upravo vas grijemo…i obraze vaše kada mraz štipa…ta vatra je sva ljubav svijeta koju vam dajemo, srcem cijelim…I ne gasite je, njome upravo vas grijemo, a zbog vas i živimo. Možemo…samo nam snove pustite, nek’ jure, nek’ lete, sve gore do zvijezda…pa, baš te snove i sanjamo zbog vas, zbog vašeg osmijeha i iskre u oku vašem. Ne vežite ih lancima, ne spuštajte sidra u dubine, nek’ snovi plove, nek’ plove ka jutrima, ka daljinama. I zaronićemo mi, duboko, najdublje, izronićemo s biserom najljepšim, na dlanu. Za vas, samo za vas. Samo nam snove pustite…Možemo vaši heroji biti. Možemo. Samo nam krila dajte. Samo vatru u nama ne gasite. Samo nam snove ne vežite.
Pa kad se zorom probudite, u zagrljaju toplom, uz srce koje za vas kuca. Pa kad dah osjetite, tik uz vaš, dah koji vama pripada…Tada ćete znati zašto ste mu krila dali i zašto vatru njegovu niste gasili, tada ćete znati zašto snove njegove niste vezali. I svaki naredni dan biće upravo stih Jesenjinov, uz bocu vina i sjaj svijeća. I svaki naredni dan će biti ples vatreni, uz gitaru, baš kao na nekom trgu vječnog Mediterana. I jutro svako, kao iz snova najljepših…i bajka prava u zemlji čudesa…Tada ćete znati da svog heroja imate. Samo vašeg, iako je heroj i ulice i svijeta cijelog. Možemo biti heroji vaši…I zaista jeste iz srca. I zaista je samo za vas. Za vas, naše voljene, naše dragane, naše ljubljene. Samo za vas, dok nas ima na svijetu ovom.

Piše: Edin Šatara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *