Da li ste PROBALI SOK od ove BILJKE? NOVAK ĐOKOVIĆ otkrio kojim NAPITKOM započinje svako JUTRO!

Prvi teniser svijeta je nedavno otkrio da svaki dan započinje uz dva zdrava napitka, koja obavezno pije na prazan stomak – prvo vodu sa limunom i limetom, a nakon toga svježe cijeđen sok od celera.

Foto:Printscreen/Instagram/djokernole

Konzumiranje mlake vode sa limunom odmah nakon buđenja je već dosta dugo jedan od glavnih savjeta koje ćete čuti i od sportista, i od bjuti blogerki i od mnogih ljekara, ali sok od celera sve do nedavno uopšte nije bio popularan kao jutarnju napitak. Sve to je promijenio Entoni Vilijams poznatiji kao “Medical Medium”, koji je u svojim knjigama o uticaju ishrane na zdravlje posebnu pažnju posvetio upravo celeru.

Ubrzo je sok od celera postao ne samo trend, već i neizostavni dio buđenja mnogih javnih ličnosti, pa tako i Novaka Đokovića, koji kaže da svakog jutra sam cijedi stabiljke celera, a sok piju i Jelena i njihova djeca – doduše, budući da je sok jakog ukusa, za klince se miješa sa jabukom ili krastavcem.

Foto: Printscreen/Instagram/medicalmedium

U čemu je fora sa sokom od celera? Pa, Vilijams tvrdi da vam celer, doslovno, može spasiti život. Naime, prema njegovim riječima, ova zelena biljka je toliko moćna da je možemo smatrati jednim od još uvek neotkrivenih čuda prirode, a neke od stvari u kojima ovaj sok može da vam pomogne su: borba protiv gorušice, borba protiv autoimunih oboljenja i nekih drugih bolesti, oporavak jetre, brže izbacivanje toksina iz tijela, borba protiv bakterija, smanjuje nadutost… Pored toga, kako kaže Vilijams, sam sok donosi i veliki broj minerala i vitamina koji podižu nivo enrgije i čine da se generalno osjećate bolje tokom čitavog dana.

Doza koju on savjetuje je pola litra ovog soka svakog jutra na prazan stomak. Doduše, važno je naglasiti da se ovdje ne radi o soku od korijena celera, već se koriste zelene stabljike, koje su dosta skuplje od standardnog korijena koji se kod nas koristi.

Treba imati u vidu, naravno, da ovaj (niti bilo koji drugi) sok ne može da zamijeni ljekarsku pomoć ukoliko imate nekih zdravstvenih probema, ali svakako može da bude dobar saveznih na putu ka zdravijem telu, boljem metabolizmu i većem nivou energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *