Četiri najčešća mita: Kako i zašto žene varaju kada su u vezi ili braku

Mnogo je predrasuda u vezi sa ženskom preljubom. Novija istraživanja pokazuju da one i te kako mogu da imaju pragmatičan pristup, a muževi ih često nikada ne otkriju. Ovo su mitovi u koje i danas vjerujemo, a koji nisu tačni.

Sociolog Ališa Volker sa Misuri univerziteta tvrdi u knjizi The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity da mnoge žene koje varaju partnera traže upravo preko društvenih mreža i sajtova za upoznavanje partnera koji su takođe u braku.

Mit 1: Žene varaju jer žele da se razvedu

Nijedna žena sa kojom je Valker razgovarala nije željela razvod. Sve su željele da budu sa svojim muževima, samo su željele da svoje seksualne potrebe zadovolje sa nekim uzbudljivijim, drugim.

“Zaista sam se iznenadila ovim saznanjem. Obično vjerujemo da žene emotivno varaju, to rade kada su neshvaćene i po pravilu mislimo da žele da ostave supruga. Moje ispitanice su me uvjerile u suprotno. Njihov primarni cilj je seksualno zadovoljstvo”, rekla je za Bussines Insider.

Mit 2: Prevara je uvijek osveta

“Žene su se pokazale kao pragmatične po pitanju prevare. Prijavljuju se na sajtove za osobe u braku koje žele avanturu. Takođe, vrlo su oprezne, znaju s kim i šta žele i ne opredeljuju se lako. Većina njih je već bila na nekoj terapiji, ali muževi su uvijek ti koji slabo reaguju”, kaže Valker.

Mit 3: Žene varaju kada se zaljube u drugog

Samo nekolicina žena je rekla da su varale muževe sa muškarcima u koje su se zaljubile. I na kraju to nije bilo dobro i nije se završilo slavno. Zato žene zapravo traže nekog ko je “kompatibilan”.

Mit 4: Žene varaju samo sa jednim muškarcem

Velika većina žena u studiji na osnovu koje je i napisana knjiga imala je više partnera van braka. Nisu nijednog trenutka pomislile da će jedan muškarac moći da zadovolji njihove potrebe i standarde.

Često im neko odgovara po senzibiltetu, ali ne može u drugim segmentima da ih prati, pa odmah mijenjaju strategiju.

Izvor: http://www.novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *