Top 5 filmova koje možete gledati u januaru i februaru

MARIJA STUART KRALJICA ŠKOTSKE (MARY QUEEN OF SCOTS)

U kinima od 31. januara 2019.

Režija: Josie Rourke

Uloge: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce

Scenario: Beau Willimon

Žanr: Biografija, historijska drama

Studio: Universal Pictures

Trajanje: 125 minuta

Film “Marija Stuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život karizmatične Marije Stuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda.

Umjesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I.

Obje mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kojem dominiraju muškarci, njih dvije će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura,

Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavjera ugrožavaju oba prijestola i mijenjaju tok historije.

SRETAN DAN SMRTI 2 (HAPPY DEATH DAY 2 U)

U kinima od 14. februara 2019. godine

Režija: Christopher Landon

Uloge: Jessica Rothe

Scenario: Christopher Landon

Žanr: Triler

Studio: Universal Pictures

Jessica Rothe predvodi ekipu u nastavku filma punog neočekivanih obrta i zapleta, koji je oduševio publiku 2017. godine. Ovoga puta, naša junakinja, Tri, shvatit će da je umiranje iznova i iznova mnogo lakše od izazova koji tek slijede i opasnosti koja ih vreba. Producent i redatelj prvog filma, Jason Blum i Christopher Landon, vratili su se da naprave novo poglavlje, SRETAN DAN SMRTI 2.

SPOKOJ (SERENITY)

U kinima od 21. februara 2019. godine

Režija: Steven Knight

Uloge: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Diane Lane, Jason Clarke

Žanr: triler, drama

Steven Knight, čuveni i priznati scenarista i redatelj, predvodi ekipu vrhunskih glumaca u svom najnovijem ostvarenju, na čijem čelu su dobitnici Oskara, Matthew McConaughey i Anne Hathaway. Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vrijeme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi

INSTANT PORODICA (INSTANT FAMILY)

U kinima od 21. februara 2019. godine

Režija: Sean Anders

Uloge: Isabela Moner, Mark Wahlberg, Rose Byrne, Octavia Spenser

Scenario: Sean Anders, John Morris

Žanr: Komedija

Studio: Paramount Pictures

Topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kada usvoje troje djece.

Pete i Ellie, kako bi popunili prazninu u svom braku, odlučuju da posjete centar za usvajanje djece. Dvoje socijalnih radnika pomažu im u koracima koje je neophodno preduzeti da bi mogli da usvoje dijete.

Odlaze na druženje organizovano da bi se budući roditelji i djeca bolje upoznali i tu sreću tinejdžerku, koja im govori kako skoro niko ne želi da usvoji dijete tih godina.

Zainteresovani za njenu priču, Pete i Ellie saznaju da je djevojčicina majka narkoman, da je trenutno u zatvoru i da je zapalila kuću, a da tinejdžerka Lizzy ima mlađeg brata i sestru.

Iako to sve djeluje kao ogroman izazov, bračni par odlučuje da ih sve bolje upozna i poziva u svoj dom, na porodičnu večeru povodom Dana zahvalnosti i tu sve počinje.

RITAM SEKCIJA (RHYTHM SECTION)

U kinima od 28. februara 2019.

Režija: Reed Morano

Uloge: Blake Lively, Sterling K. Brown, Jude Law

Scenario: Mark Burnell

Žanr: Akcija, misterija, triler

Studio: Paramount Pictures

U ovom filmu vidjet ćemo kako jedna žena posvećuje život osveti protiv organizatora avionske nesreće u kojoj je stradala njena porodica.

Distribucija – Una film

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *