SARAJEVO PLAČE: Građani Sarajeva odali počast ubijenim policajcima na Alipašinom Polju

Dvojica službenika Ministarstva unutrašnjih poslova ubijena su jutros prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život i Vujinović je podlegao teškim povredama glave na sarajevskoj klinici. Policajci su ubijeni u autu, nisu uspjeli niti izaći iz automobila, niti upaliti rotaciona svjetla.

 Njih nekoliko stotina zapalili su svijeće uz fotografije stradalih policajaca.

Tišina i muk zavladali su večeras Alipašinim Poljem. Okupljeni Sarajlije i Sarajke nisu mnogo pričali, već su se pomolili za ubijene policajce, a njihovim porodicama izrazili iskreno saučešće.

Adis Šehović i Davor Vuinović važili su za jedne od najiskusnijih pripadnika Policijske uprave Novi Grad. S obzirom na to da se radi o sarajevskoj općini u kojoj živi najviše stanovnika na ovoj stanici je veliki teret te pokrivaju ogroman teren.

Šehić je Srednju školu unutrašnjih poslova završio 1995. godine te je od tada pripadnik policije, dok je Vuinović Akademiju završio 1998. Obojica su s ponosom nosili čin Višeg policajca te, prema riječima njihovih starješina, obojica se mogu ponositi svojom službom.

Šehović i Vuinović su više puta pohvaljivani od komesara i ministra MUP-a. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe.

Naime, radi se o hapšenju Suada Hodžića u martu 2012. godine, koji je iz automatske puške pucao u svog suparnika. Hodžić i njegovi saučesnici tada su pucali i na policiju u sarajevskom naselju Alipašino Polje u C fazi.

Šehović se tada istakao izuzetnom hrabrošću te je veoma brzo savladao opasnog napadača i oduzeo mu pušku. Zbog toga je naročito pohvaljen. Inače, obojica policajaca bili su autoritet na ulici, a kolege su u njima vidjele velike uzore.

Njihove kolege čine nadljudske napore u traganju za automafijašima, koji su izvršili napad na njih.Više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ubistvom policajaca privedeno je u prostorije MUP-a KS gdje će biti ispitane.
Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *