Epidemija solo djevojaka: Zašto pametne i lijepe dame šetaju same?

Da li ste se ikada pitali zašto su pametne i atraktivne djevojke često same? Ne, one nisu solo zato što imaju previsoko mišljenje o sebi ili misle da su superiornije od drugih, već zbog toga što ne mogu da pronađu partnera dostojnog njihove ljubavi i poštovanja.

One se ne plaše da će im neko slomiti srce ili pomrsiti sve konce. Niti su fokusirane samo na svoju karijeru i dostizanje visokog položaja u društvu. Istina je da im njihove intelektualne sposobnosti i visoko samopoštovanje ne dozvoljavaju da budu sa nekim samo da bi imale dečka. One ne žele da troše vreme i energiju na nekoga ko ne može da prati njihov ritam i ide u korak sa njima po pitanju svih bitnih aspekata života. Biti sa nekim ko nema samopouzdanje, ili ko teško ispoljava emocije njima nije ni najmanje privlačan scenario.

Te, ukoliko se i dalje pitate odakle toliki broj solo mladih, pametnih i lijepih devojaka, detaljno pročitajte razloge koji slijede:

1. Imaju vrlo visoke kriterijume

Ove djevojke su vrlo svjesne sopstvene vrijednosti, tako da ne pristaju na vezu sa nekim ko ne zaslužuje njihov trud i pažnju. Njihov muškarac mora biti jak, pun samopouzdanja i potpuno nezavisan.

2. Puno truda i energije ulažu u druge aspekte života

Pametne i ambiciozne žene dosta energije ulažu u postizanje svojih ciljeva, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. One ne čekaju da im nešto padne sa neba, već preuzimaju incijativu i bore se za ono što žele. One jednostavno ne podnose muškarce koji nemaju nikakve ambicije i koji su pasivni.

3. Same su sebi dovoljne

Ovim damama nije potreban muškarac da bi se osećale emotivno ispunjeno i ostvareno. One već imaju sjajne prijatelje i uspješne karijere. Ukoliko odluče da budu sa nekim, ta osoba mora jako poštovati sve navedeno.

4. Ne tolerišu ispade, niti su spremne na velike kompromise

A i zašto bi?! One nikada ne dozvoljavaju da neko manipuliše njima i igra razne igrice. One ne dozvoljavaju da ih neko laže, igra se njihovim osećanjima ili vara. Već su preživele takva neprijatna iskustva i ne žele da ponavljaju istu grešku.

5. Za njih princ na belom konju ne postoji

One su odrasle i ne veruju u takve bajke… Njima nije potreban muškarac da bi se osjećale sigurno i zaštićeno. Čak ni da bi imale djecu, jer se ne boje da budu samohrane majke.

Izvor: City magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *