Festivalska groznica u Sarajevu

Bosanci i Hercegovci te gosti grada iz dijaspore, susjednih zemalja, Evrope i svijeta uživali su u brojnim sadržajima koje im je Sarajevo nudi.
Prve noći 24. izdanja Sarajevo Film Festivala crvenim tepihom prošetale su brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH, regije i svijeta.

Najviše pažnje privukla je Severina koja je došla u pratnji svog supruga Igora Kojića.

Publika se obradovala i srbijanskom glumcu Ivanu Bosiljčiću, te hrvatskim glumcima Juditi Franković i Goranu Bogdanu koji je redovni gost SFF-a, ali i Sarajeva.

Tepihom su prošetali i bh. glumci i reditelji Danis Tanović, Rijad Gvozden, Aida Begić, Amina Begović, Alen Drljević, Emir Hadžihafizbegović, Moamer Kasumović…

Ovacije publike posebno su dobili Dino Merlin i Saša Lošić, a tepihom su prošetali i bivši premijer KS i njegova supruga Elmedin i Dalija Konaković, dizajnerica Hana Sirćo i manekenka Džejla Glavović.

Tu su i brojni političari sa svojim partnerima, te osobe iz javnog života: Sabina Ćudić, Mirsad Hadžikadić, Boriša Falatar, Damir Mašić, Jakob Finci, Marija Houdolin, Elma Hašimbegović, Senad Softić…

Vlasnici ugostiteljskih objekata potrudili su se da gostima ponude nezaboravne noći.
Tako je jučer u prelijepoj bašti Historijskog muzeja BiH postavljen novi Garden of Dreams gdje je odličan party priredio izraelski umjetnik Chaim.

I prve i druge festivalske večeri publiku na Ajfelovom mostu Skenderija, u sklopu još jednog ljetnog izdanja Sensation Bridge napravljena je fantastična atmosfera.

Sarajevsko After Film sinoć je na Main Stageu ugostio kultnu grupu Songkillers koji su napravili još jedan energičan koncert. Publika je pjevala njihove hitove do kasno u noć.

Veliki broj posjetitelja 24. SFF-a sinoć smo zatekli i kako uživaju u melodijama zagrebačkog kvarteta Filmmusicorkestar u ljetnom parku Carlsberg Beer Garden u Hastahani.

Ljubitelji rocka zabavili su se uz još jedan zagrebački bend, Pips Chips & Videoclips, koji je sinoć nastupao u Underground Clubu.

Odlična zabava zabilježena je i u Summer Lounge na platou Skenderije, gdje su posjetitelji u noći sa subote na nedjelju uživali u ritmovima house muzike uz Aljošu & Dizzy Deeja.

Gotovo sve svirke i partiji u poznatim sarajevskim klubovima bili su sinoć dobro posjećeni, a festivalska čarolija nastavlja se i večeras uz bogati muzički i zabavni program širom grada.

Izvor: klix
Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *