IZNENADIT ĆE VAS koliko tipova bradavica i grudi postoji na svijetu

Ponekad ženske bradavice strše kao brežuljak, a ponekad su uvučene u areole toliko da ih je nemoguće izvući prstima. Znaju biti i dlakave. I grudi dolaze u više oblika, od okruglih do tankih…

Nije nužno da jedna žena ima jedan tip bradavice, moguće su i kombinacije, na primjer ispupčen i dlakav tip, kako kaže dr. Tsippora Shainhouse, dermatologinja iz SAD-a. Tvrdi da na ovom svijetu postoji čak osam tipova ženskih bradavica:

1. Ispupčene
To se odnosi na bradavice koje su podignute nekoliko milimetara iznad površine areole i strše prema van. Ovaj tip bradavice može otvrdnuti tijekom stimulacije ili na hladnoći, i postati još izraženiji.

2. Spljoštene
U ovom slučaju cijela bradavica je ravna i kao da je stopljena u areolu. I ovaj tip bradavice može postati tvrđi i izraženiji stimulacijom ili hladnoćom.

3. Natečene
Cijelo područje areole i bradavice izgleda kao malo, izdignuto brdašce na vrhu dojke. Kada su izložene hladnoći i stimulaciji, i ove bradavice postanu tvrde i još izraženije.

4. Preokrenute
Kod ovog tipa bradavica se povlači prema unutra. Ponekad možete upotrijebiti prste da biste je izvukli, ali ponekad su mišići previše zbijeni i to je nemoguće, kako prenosi portal interestingfactsblog.com.

5. Različite
Jedna bradavica strši prema van, a druga je preokrenuta. Ako su takve bile oduvijek, tada razloga za brigu nema. Međutim, ako su takvima postale nedavno, obavezno posjetite liječnika jer se može raditi razvoju raka dojke.

6. Neravne
Normalno je da na aureoli oko bradavice postoje neravnine, izbočine koje se nazivaju Montgomeryjeve žlijezde. Ponekad te neravnine mogu izgledati kao bijele bubuljice. Svaka žena ima te žlijezde, ali kod nekih su istaknutije.

7. Dlakave
Tamne vlasi koje izlaze iz areole su normalna pojava, a mogu biti fine ili grube. Svaka žena ima folikule, ali neke su dlakavije na tom području od drugih.

8. Prekobrojne
Ovdje se radi o tome da se u blizini grudi pojavi još nekoliko bradavica, a to se ne događa samo kod žena nego i kod muškaraca. Te dodatne bradavice izgledaju poput ravnih madeža ili imaju potpuno oblikovano ispupčenje.

Ženske grudi možemo svrstati u sedam oblika:
Oblik zvona – tanje su na vrhu, a punije na dnu, kod bradavica.
Asimetrične grudi – nejednakog su oblika i veličine, svaka je različita.
Tanke – one su vrlo uske, a bradavice su skroz okrenute prema podu.
Oblik kapi suze – za njih se kaže i da su u kategoriji vitkih grudi – okrugle su i malo punije prema vrhu.
Bočno postavljene – tu se radi o grudima među kojima je veliki razmak.
Istok-zapad grudi – slične su bočno postavljenima, samo je što svaka bradavica postavljena prema van (reklo bi se da svaka gleda na svoju stranu).
Okrugle – one su podjednako popunjene sa svih strana – ovaj tip je muškarcima najdraži.

IZVOR: 24SATA.HA

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *