Novi Lamborghini Urus je jednostavno savršen

Poslije nekoliko decenija, Lamborghini se vraća SUV segmentu. Urus je jedan od rijetkih super-automobila ogromne snage sa povišenim odstojanjem od tla.

Došao je i taj dan – Lamborghini je, posle mnogo najava i čekanja, zvanično predstavio svoj prvi SUV u novijoj historiji – Urus.

U skladu sa ostalim modelima iz game, Aventadorom i Gallardom, Urus pokreće 4,0 V8 motor sa dvije turbine. Razvija 641 konjsku snagu i 850 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Iz stanja mirovanja do 100 km/h Urus stiže za 3,6 sekundi, a do 200 km/h potrebno mu je 12,8 sekundi. Maksimalna brzina je 305 km/h.

Podsjećamo, sve u svemu, Lamborgini nije prvi proizvođač super-automobila sa ovakvom strategijom. Na sličnu ideju je došao i Aston Martin, sa modelom “DBX”. Doduše, Lamborgini ima mnogo duže iskustvo u proizvodnji SUV vozila, o čemu smo takođe pisali.

auto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urusauto-magazin-srbija-lamborghini-urus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *