Nasljedila bogatstvo, pobjegla iz Italije, zavodila koga je htjela: Buran život bivše prve dame Francuske!

Treća supruga kontroverznog francuskog političara i bivšeg predsjednika Nicolas Sarkozy-a shvatila je, kaže, “kako može da se bude vjeran jednoj osobi kada je ta osoba ona prava”. Riječ je o italijanki Carli Bruni, bivšoj manekenki, pjevačici, glumici i nasljednici, s kojom se Sarkozy oženio 2008. godine, dok je imao funkciju predsjednika, a tokom mandata, 2011. godine su dobili i kćerku Giuliju.

Sarkozijev  kolega Silvio Berluskoni, kojeg je Sarkozy svojevremeno kao advokat i branio, šalio se kako mu je “on poklonio Carlu”, međutim činjenica je da je Bruni poreklom Francuskinja, a tamo se i školovala.

Carla Bruni je rođena u italijanskom Torinu, kao kćerka pijanistkinje Marise Borini i kompozitora i industrijalca Alberta Bruni Tedeskija. Bruni je kasnije otkrila da Tedeski nije njen biološki otac, već je to brazilski italijan Mauricio Remert. Marisina majka je bila Francuskinja, a otac italijan. Karla je sa sestrom Valerijom nasljednica bogatstva koji je zaradio njen deda po ocu Virdžiniju Bruni Tedeskiju na proizvodnji guma. Biznis je kasnije prodan kompaniji “Pirelli“.

Kada je Carla imala osam godina, porodica se plašila mogućnosti da će ih oteti Crvene brigade, ultra ljevičarske terorističke organizacije, pa se cijela porodica preselila u FrancuskuBruni je srednju školu završila u Švajcarskoj, pa je zatim otišla u Pariz da studira umjetnost i arhitekturu, ali fakultet je ubrzo napustila zbog manekenske karijere.

Revije je nosila rame uz rame sa Naomi Kembel,Lindom Evanđelistom Kristi Tarlington, a angažovali su je svi najveći dizajneri. Bila je u top 20 najplaćenijih manekenki devedesetih. Družila se s muzičarima, a javno je progovorila i o ljubavnim aferama s Mikom Džegerom i Erikom Kleptonom.

Već je onda, kaže, znala da želi da piše pjesme, a  možda i da ih izvodi.

 

– Taj unutrašnji svijet mi je oduvijek bio jako važan. Prije revija, između šminkanja i oblačenja, čitala sam Dostojevskog, znala sam da želim da pišem – rekla je u jednom intervjuu Bruni. Tada je javno govorila i kako smatra da ljudi nisu stvoreni za “monogamiju”, što je kasnije, nakon sklapanja braka sa Sarkozijem, demantovala.

– Nisam bila neiskrena, štaviše, to su tada bila moja razmišljanja i uvjerenja. Ništa tu lažnog nije bilo, samo sam kasnije pronašla svog muškarca i postala kao svaka druga žena, pomalo ljubomorna i posesivna – rekla je tada Bruni i pomalo razljutila neke obožavateljke. Isto se dogodilo i kada je rekla da “žena u njenoj poziciji i njene generacije nema potrebe da budu aktivne feministkinje”.
– Nisam feministkinja, ja sam više buržoazija – rekla je Bruni koja se modelingom aktivno bavila do sredine devedesetih kada je odlučila da se “prebaci” na pisanje tekstova za pjesme, a kasnije i komponovanje.

Njen prvi album izašao je 2000. godine, a najuspješniji, imena “Quelqu’un m’a dit”, 2002. godine. Na njemu se nalazi i pjesma “Raphaël” posvećena njenom bivšem ljubavniku kao i ocu njenog sina Aureliena, profesorom filozofije Raphaëlom Enthovenom. Karla je, navodno, prvo bila ljubavnica njegovog oca, novinara Žan-Pol Enthovena, a onda se zaljubila sina, ali ona tvrdi kako je sa Žan-Polom samo bila na nekoliko večera.

Aurelien Bruni Enthoven danas ima 16 godina, često posećuje majku i očuha. S predsjednikom Sarkozijem, Bruni se upoznala na zimu 2007. godine, a vjenčali su se samo nekoliko meseci kasnije, kada je bio finaliziran njegov razvod s njegovom drugom suprugom.

Bonjour mon Valentin ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️happy Valentine my love

A post shared by Carla Bruni (@carlabruniofficial) on

 

Bruni je do tada otvoreno govorila kako dolazi iz porodice koja uvijek tradicionalno glasalo i da “nikada ne bi mogla da glasa za desničara“. Tvrdila je kako Sarkoziju to uopšte ne smeta. Ali, kako je dobila svoju kancelariju i asistenta, počela je da putuje sa suprugom. Bruni je uskoro izjavila kako je ona “ultra-Sarkozyst“.
Aktivno podržava PETA-u i bori se protiv nošenja pravog krzna, podržava i sve inicijative koje se bave oboljelima od AIDS-a s obzirom da je i njen brat preminuo od komplikacija te bolesti.

 

Preko svog supruga, ugostila je Dalaj Lamu, papu Benedikta XVI., Loru Buš, i kraljicu Raniju od Jordana.

Objavila je šest albuma na kojima je dio pjesama i na engleskom, a dugo joj je trebalo, kaže, da se na to usudi jer nije zadovoljna svojim engleskim. Snimila je četiri filma, a u filmu “Midnight in Paris”Vudijia Alena gdje je glumila muzejskog vodiča u galeriji Augustea Rodina. Godine 2010.  Bruni se za vrijeme mandata svog supruga družila i sa, sada pokojnim, pjevačem Džonijem Holidejem kojeg je nazvala svojim “idolom” još iz vremena kada je sa njegovim sinom išla u školu. Zajedno su otpjevali pjesmu posvećenu dramaturgu Tenesi Vilijamsu.

Kada se udavala za Sarkozija, koji je ovih dana uhapšen zbog primanja novca za predsjedničku kampanju od diktatora Gadafija, Bruni su mediji razvlačili po naslovnicama zbog polugolih fotografija iz ere kada je još bila manekenka, i afera s poznatim muškarcima (Tramp je jednom tvrdio da su imali aferu, što Bruni negira), ali ankete su ubrzo pokazale kako je prosječni Francuz ponosan na svoju prvu damu.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *