Kuće Huberta de Givenchyja su dokaz da je elegancija način življenja

Nedavno preminuli francuski dizajner, pionir pret-a-portera i čovjek koji je pretvorio Audrey Hepburn u modnu ikonu, pokazao je da elegancija prožima svaki aspekt njegovog života.

Naime, Hubert de Givenchy živio je posljednjih godina u Jonchetovom dvorcu koji datira iz 17. stoljeća, a unutrašnjost dvorca opremljena u stilu kojeg pronalazimo u njegovoj odjeći. Prekrasni dvorac u renesansnom stilu je sagradio arhitekt Gabriel de Lestrade, a obnovio Fernand Pouillon – on se odlučio za Diego Giacometti namještaj i obloge te bijele sofe. Givenchyjeva velika ljubav prema životinjama pojavljuje se u kipovima i fotografijama pasa u mnogim njegovim sobama. Kreveti su bili u svijetlim, modernim bojama, nikada zastarjelim i imali su baldahine.

Njegovu kuću u Parizu krasili su pak antikviteti iz 18. stoljeća i baršun. Francuz po rođenju i prema ukusu u opremanju, Givenchy je izabrao kupiti elegantni hotel iz 1731. kojeg osmislio arhitekt Pierre Boscry u Rue de Grenelle. “Malo po malo, slijedio sam svoj san o kupnji namještaja iz 17. i 18. stoljeća te suvremene umjetnosti,” objasnio je prije nekoliko godina u jednom intervjuu.

Givenchy je obožavao još svoj jedan dom, mediteransku kuću na jugu Francuske. Le Clos Fiorentina u Cap Ferratu, manje je formalna, s pletenim namještajem, laganim tkaninama te krevetima s baldahinima. Ondje se, također, nalaze prekrasni vrtovi.

Izvor: elle.hr

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *