PREMINUO POZNATI SRPSKI GLUMAC NEBOJŠA GLOGOVAC (48): Izgubio je bitku s teškom bolešću

Glumac je preminuo jutros na Institutu za onkologiju u Beogradu u 49. godini. Tamo je završio prije deset dana u teškom zdravstvenom stanju.

“Zauvijek u mom srcu. S anđelima, mili moj…”, napisala je glumica.

Nebojša Glogovac je rođen 30. kolovoza 1969. godine u Trebinju. Kada je imao sedam godina, s obitelji se preselio u Pančevo. Glumačku karijeru je započeo malom ulogom školskog prijatelja Slobodana Popadića (Dragan Bjelogrlić) u tada vrlo popularnoj seriji Bolji život (1987.). Nakon srednje škole je upisao studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Nebojša Glogovac i Goran GrgićFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon dvije godine studija se predomislio i upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Glogovac je dva desetljeća bio jedan od najboljih srpskih glumaca, s nizom televizijskih i kazališnih uloga. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima Klopka, Ubojstvo s predumišljajem, Krugovi, Hadersfild, Bure baruta, Munje! i Nebeska udica. Poznat je i po ulogama u filmovima  Kad porastem biću Kengur i Do koske. Glumio je i u domaćim televizijskim serijama Stella Kud puklo da puklo, a moglo ga se vidjeti i u seriji Lud, zbunjen, normalan.

Posljednju ulogu Glogovac je ostvario u filmu Ustav republike Hrvatske Rajka Grlića u kojem je utjelovio Vjeku Kralja, umirovljenog ustaški nastrojenog profesora koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit. Film je nagrađen brojnim nagradama na domaćim i stranim filmskim festivalima, a 2016. godine bio je na drugom mjestu najgledanijih domaćih filmova u kinima.

Iza njega ostalo troje djece

Glogovac se 1997. godine vjenčao s djevojkom Minom. Upoznali su se u jednoj diskoteci, a on je kasnije govorio da ga je osvojila svojim osmijehom. Godinu dana kasnije postao je otac, kada im je Mina rodila sina Gavrila. Dvije godine kasnije rodio im se još jedan sin, Miloš. Par se razveo 2014. godine.Glumac je lani ponovno postao otac. S bivšom televizijskom voditeljicom Milicom Šćepanović je dobio kćer Sunčicu.

Izvor: http://net.hr
Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *