Osvježite svoj dom dekorom sa temom životinja

Volite životinje? Dekorirajte prostor s njima u mislima.

Ako ste možda pomislili na životinjske kože ili preparirane životinje, onda ovaj članak nije za vas. Ovo je za sve one koji doista vole životinje i svoj prostor žele dekorirati s mnoštvom sitnica koje predstavljaju životinje. Upravo su životinje nepresušna fontana ideja za uređenje interijera, a svaki detalj koji podsjeća na njih definitivno će izmamiti mnoge uzdahe.

Kao prvo, trebate odrediti koja vas životinja najviše inspirira pa tek onda krenite u dekoriranje prostora s njom u mislima. Izaberite životinju s kojom se možete povezati, kojom ste na neki način opčinjeni, koju volite promatrati na fotografijama i u dokumentarcima ili s kojom se volite družiti u stvarnom životu. Evo jednog primjera – obožavate konje i sve vezano uz njih? Onda izaberite što veću fotografiju konja, a uz nju možete na policu staviti i sedlo. Ovo je jednostavno, a tako efektno rješenje.    

Ako negdje pronađete i tapete sa životinjskim uzorkom, nemojte se libiti kupiti ih. Tada je najbolje samo jedan zid u prostoriji oblijepiti ovakvim tapetama kako sve skupa ne bi bilo previše. Ako vas životinje općenito opčinjavaju i ne možete se odlučiti za omiljenu, možete na zid objesiti male figure životinja koje su od istog materijala i u istoj boji. Ovo će prostoru dati razigranost.    

Ne treba zaboraviti na dobre stare tepihe. Iako je u prošlosti bilo u modi stavljati prave lavlje ili zebrine kože pokraj kamina, danas je sve više zagovornika kako životinjsko krzno i kožu treba ostaviti životinjama. Srećom, mnogo je dizajnera koji koriste umjetne materijale pomoću kojih stvaraju tepihe koji podsjećaju na drage nam životinje.

Podsjetimo se i na uzorke na namještaju te ukrasnim jastučićima. Najlakše je naći one s uzorkom leopardove ili lavlje kože. Ponekad je dovoljan tek jedan komad namještaja s ovakvim uzorkom koji će odmah uveseliti i osvježiti prostor.Dekorirati prostor s mislima na omiljenu životinju ili omiljene životinje zapravo može biti lakše nego što ste prvotno zamišljali. Niz je sitnica pomoću kojih ćete to učiniti – od jastuka i presvlaka za kauč, preko umjetničkih reprodukcija do figura i tapeta. Izbor je samo vaš!

      

Također možda se možete i pozabaviti nekim zanimljivim slikama životinja, koje mogu biti mladalačke, cool i smiješne. Budite kreativni!

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *