12 grešaka u šminkanju koje bi svaka djevojka MORALA da izbjegava ako želi da izgleda savršeno

Šminka je zeznuta tema. Šta su neke stvari koje definitivno trebate izbjegavati što se tiče šminkanja? Ovi savjeti će vam učiniti šminkanje mnogo lakšim. Čak i kada ne radite sve kako treba, barem trebate znati šta da izbjegavate. Ovo je samo par koraka prema savršenoj šminci.

1. Ne nanosite osnovu na usne

Ne nanosite osnovu na usne

Foto: goodhousekeeping.com
Nanositi tečnu osnovu na usne bi moglo da radi kao PRIMJER- To će definitivno istaći vaš karmin i zbog toga će i duže trajati.

2. Puderišete cijelo lice

Puderišete celo lice

Foto: cleojournal.com
Obavezno nanesite puder na T zonu lica, gdje vam se koža masti. Kada nanosite puder na cijelo lice, vaša šminka izgleda blatnjavo.

3. Nanosite eyeliner na cijelu liniju oka

Nanosite ajlajner na celu liniju oka

Foto: mamamia.com.au
Dok nanosite ajlajner na donju i gornju liniju oka, pokrijte samo 2/3 dužine. Na taj način ćete spriječiti razmazivanje i spriječiti da vam oči izgledaju premalo.

4. Previše mućkate maskaru

Previše mućkate maskaru

Foto: o.info
Čest je mit da će mućkanje maskare pomoći da se maskara ne osuši brzo. Baš je suprotno. Uzrokovaće da se vazduh i bakterije unutar tube pomješaju sa maskarom, smanjujući joj rok trajanja. Zato, ako hoćete da vam maskara duže traje, kotrljajte je među dlanovima, ne mućkajte je.

5. Uvijate trepavice nakon što stavite maskaru

Uvijate trepavice nakon što stavite maskaru

Foto: elfcosmetics.com
Osnovno je pravilo da nanosite maskaru nakon što ste uvili trepavice. To sprečava da trepavice otpadaju, ali takođe sprečava i razmazivanje maskare.

6. Nanosite rumenilo na jagodične kosti

Nanosite rumenilo na jagodične kosti

Foto: makeupstudio.in
Definitivni je promašaj stavljati rumenilo na jagodične kosti. One čine da izgledate crveno i zajapureno. Da bi izbjegli klovnovski izgled, nanosite rumenilo ispod jagodičnih kosti u udubini lica.

7. Vaš korektor za podočnjake je presvjetao

Vaš korektor za podočnjake je presvetao

Foto: cosmopolitan.com
Obavezno se potrudite da je vaš korektor iste boje kao i vaša podloga, tako da ne naglašavate tamne kolutove ispod očiju.

8. Olovkom crtate samo ivice usana

Olovkom crtate samo ivice usana

Foto: beautyeditor.ca
Da bi vam karmin ostao netaknut cijeli dan, ne crtajte samo ivicu usana, već olovkom pređite cijele usne.

9. Čuvanje šminke u kupatilu

Čuvanje šminke u kupatilu

Foto: bowsandsequins.com
Imalo bi smisla da čuvate vašu šminku u kupatilu. Ovo je mjesto gde najveći broj djevojaka ostavlja svoju šminku. Kako god, čuvanje šminke u kupatilu gdje se tuširate neće samo osušiti i uništiti vaše proizvode, takođe mogu da učine vaše proizvode više sklonim da prikupe bakterije. Vlažnost je najbolji prijatelj bakterija, zato čuvajte vašu šminku i četke za šminkanje na suhom i hladnom mjestu kako biste spriječili uništenje proizvoda i širenje bakterija po vašem licu.

10. Preskakanje maskare

Preskakanje maskare

Foto: makeupgeek.com
Maskara i te kako utiče na izgled vaših očiju. Ne samo da lijepo oblikuje vaše oči i bez samog eyelinera, nego takođe i čini da vaše oči deluju krpunije, mladalački. Preskakanje maskare će dati utisak da niste završili sa šminkanjem, pogotovo kada nosite prelijepu sjenu za oči. Neke maskare su napravljene da uviju vaše trepavice za razliku od onih koji zahtjevaju posebno uvijanje. Ali pazite da ne pretjerate sa maskarom, to će dati „paučinast“ efekat, što će uticati da vaše trebavice otežaju pa će vam tako više davati izgled umora nego ljepote.

11. Spavanje sa šminkom

Spavanje sa šminkom

Foto: scdailymakeover.files.wordpress.com
Ok, bili ste u nekom noćnom izlasku i sada ste previše umorni da skidate šminku. Razumijem, sve smo bile bar jednom u sličnoj situaciji, ali spavanje sa šminkom je vjerovatno najgora stvar koju možete učiniti za svoju kožu. Dok spavamo, naša koža prolazi kroz proces obnavljanja, tako da bi se koža oporavila a vi mogli da ponovo stavite vašu šminku. Nošenje šminke kada odlazite u krevet ne samo da zapušava vaše pore, takođe može da utiče da vaša koža bude starija, time što će šminka izvući svu vlažnost kože, što uzrokuje isušenosti kože. Izdvojiti tih par minuta za skidanje šminke će spasiti vašu kožu od prijevremenog starenja i sušenja!

12. Prljave spužvice i četkice za šminkanje

Prljavi sunđer i četkice za šminkanje

Foto: beautyandtheprince.weebly.com
Koristite spužvicu i četkicu za šminkanje sa starom šminkom na njima i dodajete novu. Upravo stavljate bakterije na svoje lice. Trebalo bi da čistite pribor za šminkanje poslije svake upotrebe. Operite četkice i spužvice sapunom ili potopite pribor preko noći u vodu pomješanu sa sredstvom za čišćenje.
Izvor: fokuzz.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *