Uživo sa terena

 

Koliko nas je večeras gledalo rukomet? Sigurno polovina gledaoca i ne poznaje sva imena naših reprezentativaca niti tačna pravila ove igre. Ovo nije kritika. I ja sam gledao i možda mogu 5-6 imena nabrojati, ali nije to poenta ove priče.

Bili smo tu uz žute dresove, nadajući se da će naši vrli sportisti ostaviti srce na terenu i pobijediti večeras, dokazati da vole više svoju BiH od  ovih u crvenim dresovima kojima je njihova domovina pružila sve što je potrebno da hrabro brane boje svoje reprezentacije. I gle čuda nevidjena BiH je pobijedila, hrabro i sportski, i svi smo sretni jer nas nisu izdali ti snažni i borbeni momci. Nisu podbacili, nisu zabušavali, niti su pokušali biti u centru pažnje mnogobrojnoj publici. Nisu se dokazivali raznoraznim skautima, solirajući pred Švicarskom odbranom.

Nemamo razloga za kritike kako to inače biva nakon fudbalskih pa i košarkaskih mečeva naše repke, jer kritičari smo veliki i volimo se okomiti na njih,  jer  se ne zalažu i ne trude dovoljno. A meni na um pade, pa svi mi nosimo iste te dresove na ledjima svaki dan, i predstavljamo sebe pred svjetskom publikom.

 

Koje bi to kvalifikacije igrale naše glave da se ocijenjuje zalaganje i trud prema okolini i kolegama sa naših svakodnevnih terena?

 

 

 

 

 

 

Kakve bi nama sve kritike mogli uputiti, da nas mogu vidjet iza malih ekrana, dok bacamo opuške kroz prozor ili parkiramo vozila na trotoar ispred zgrade? Da li se mi dovoljno zalažemo na terenu??  

 

 

 

 

 

Svašta bi nam se moglo zamjeriti.

Zato, uzmimo ovaj primjer od ljudi  sportista i pokušajmo biti bolji prema našoj ekipi u domovini, uprkos lošoj situaciji u ’’svlačionici’’.

Demantujmo vlastodržce o tome koliko vrijedimo kroz naše lično zalaganje, kao što to rade sportisti, jer netrude se oni na kraju krajeva toliko zbog države ili pripadnosti kao što mislimo, već  za bolje sutra i svoj obraz.

Laku noć reprezentacijo naša sa ove strane malih ekrana!

Autor: D.Dizdarević

Naslovna fotografija: Klix.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *