Upozorenje liječnika: Nole, karijera ti visi o koncu

NOVAK ĐOKOVIĆ pauzirao je pola godine od tenisa kako bi zaliječio ozljedu lakta, ali pauzom ništa nije postigao. Već na prvom turniru obnovio je ozljedu.

Đoković je bolove u laktu osjetio u šokantnom porazu od Južnokoreanca Hyeona Chunga.

“To je frustrirajuće. Napravite toliku pauzu, a onda se opet ne osjećate idealno. Ipak, to je moja stvarnost i moram to prihvatiti”, rekao je nekad najbolji teniser svijeta.

Mnogi strahuju da je riječ o ozljedi zbog koje bi srpski teniser mogao ranije završiti karijeru. Jedan od njih je i najbolji australski sportski liječnik Peter Brukner.

“Izgleda da su mu tetive vrlo oštećene i nije to lako oporaviti. Problem je nastao jer su bile pod konstantnim opterećenjem. Nevjerojatno jake sile prolaze kroz njih, posebno kad se odigrava top-spin”, otkriva Brukner.

“Pokušao je bez operacije i to nije dalo rezultate. Hoće li operacija nešto donijeti? Teško je to reći… Da je operacija bila najbolje rješenje, napravio bi to prije pola godine.”

Brukner je Novakovu situaciju usporedio s ozljedama u drugim sportovima.

“To je kao Ahilova tetiva kod atletičara ili koljeno kod odbojkaša i košarkaša. Treba jako puno vremena da se izliječi takva vrsta ozljede.”

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *