Treća noć slavlja u Sarajevu uz Crvenu Jabuku!

Koncert na otvorenom održan je na pozornici ispred Vječne vatre i okupio je na hiljade fanova koji su se zaželjeli starih hitova legendarnog benda osnovanog upravo u Sarajevu, koji se decenijama prije probio u sam vrh regionalne muzičke scene.

Svirka je počela u 21 sat, a saobraćaj je u ovom dijelu grada za to vrijeme bio obustavljen. Kao predgrupa je nastupila Ina Hamzić sa bendom Open Mind Group i oni su zagrijali dlanove i grla mnogobrojne publike.

Žera je koncert otvorio pjesmom “Tvoga srca vrata”, a potom su se nizali poznati stihovi “Bježi kišo s prozora”, “Ako ako odeš ti”, “Ne govori više”, “Dirlija”, “Jazz.ba”…, a pjesmu “Nekako s proljeća” posvetio je Kemalu Montenu.

Uprkos hladnom vremenu i slaboj kiši koja je povremeno padala publika je pjevala uglas sa Žerom, a od Vječne vatre pa sve do Centralne banke i dalje niz Titovu ulicu plesali su i zabavljali se posjetioci svih godišta.

Ova treća muzička večer na otvorenom u Sarajevu označila je kraj produženog novogodišnjeg programa u organizaciji Gradske uprave Grada Sarajeva, uz finansijsku pomoć Vlade KS i četiri gradske općine.

Nakon prošlogodišnjeg spektakla uz Dinu Merlina, Sarajevo je preksinoć ponovo bilo centar zabave u regiji zahvaljujući neprikosnovenoj zvijezdi Zdravku Čoliću, a sinoćni koncert Crvene jabuke zaokružio je ovu veselu priču koja je u Sarajevo privukla ogroman broj turista.

Izvor: Klix.ba
Foto:  Kemal Softić/Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *