Najtačniji na svijetu: Nostradamusov horoskop za znak Vodenjak

VODENJAK (22. januar – 22. februar)

Aquarius – Vihor – Humanost
Element: Zrak
Vladajući planeti: Uran, Saturn, Venera
Sretni brojevi: 68, 4, 6, 7, 9, 13, 17, 26, 35, 52, 99
Prikladni pokloni:
Za ženu: parfemi, sve vrste kućnih zivotinja, nakit čudnog oblika, knjige, keramičke figurice, detalji garderobe, sobne biljke
Za muškarca: umjetničke slike, stari modeli automobila, suveniri iz orijentalnih zemalja, sve neobično i ekstravagantno.

Osobe rodjene u ovom znaku su inteligentne, intuitivne, okretne, donekle idealisti, nekonformisti, zaljubljeni su u opasnosti i sve što je novo i smjelo, revolucionarno; one su bez predrasuda. Ne vole samoću vec zajednički rad, nagovještavajuci nove sustave i reforme. Inventivni su i kreativni, ali i racionalni, vole sve što ima veze sa društvom. Imaju veliku potrebu za stabilnošćhu i sigurnošćhu.

Uvijek o svemu najprije dobro razmisle, analizirajuci svaku situaciju i argumente, namečući svoj originalan način, pa ih okolina često ne shvaća, posebno zbog njihove stalne potrebe za otkrivanjem novih horizonata. Njihove metode i način razmišljanja nije lako shvatiti zato, jer često idu – ispred svoga vremena. Malo kad poštuju tudja mišljenja, i ništa ih ne zaustavlja u ostvarivanju zadanih ciljeva zahvaljujući njihovoj ureodjenoj spretnosti.

Uglavnom vode buran život: razdoblja iznenadnih padova smjenjuju se s razdobljima blagostanja i uspjeha. Važna im je karakteristika da se čitav svijet mora – prilagoditi njima, a ne oni svijetu! Ne prihvaćaju podredjeni položaj i osobna sloboda im je vrlo važna, kao i nezavisan način života, kako bi mogli uzivati u svojoj originalnosti i plodnoj inventivnosti. Oni mrze planske i dosljedne poslove, često su altruisti i ne povjeravaju se puno, čak ni bližnjima.
Kod Vodenjaka je iznimno izražena humanost i želja za kolektivnim radom, mada znaju biti i veliki individualisti, racionalni tipovi, često i ‘račundzije’. Ali, u tom svom altruizmu, koji je sinonim za plemenite Ribe, oni često doživljavaju razočaranja, no – od njih ne postaju nimalo pametniji. Vrlo su društveni, ugodni i duhoviti, i draga im je svaka želja za dobrom zabavom. Novac je za njih samo sredstvo da se bolje provedu – brzo ga stvaraju, još brze troše.
Hiroviti planet Uran čini ih dinamičnima i modernima. Bježe od monotonije, dosade i banalnosti, i svaki njihov dan mora im donijeti nešto novo, jer su inače izgubljeni. Strastveni su i ljubavi pridaju izniman značaj, puni su samopouzdanja, a ponekad i prepotentni i koristoljubivi, iako humani. Osjećaji su im čudni, profinjeni, suptilni; oni znaju izravno pročitati tudje karaktere. Intuicija im je silna, instinktivno predvidjaju dogadjaje, rodjeni su za okultne znanosti, zgrazavaju se nad svakom surovosću.

Maštoviti Vodenjaci ponekad ostare iznenadjuju svojim postupcima, jer su komplicirani, hiroviti, nenadano razdražljivi, vole neočekivano i novo. Ponekad djeluju i mirnim pogledom na razdraženu gomilu, znajuci riskirati i život za drugoga, čak i bez motiva, dok su bez milosti za one koji ih uvrijede. Intelekt osobit, čak ingeniozan, originalan, sumnjičav, nove i strane ideje i otlrica, proročanstva, napredne novotarije, elektrika, rakete. Poput Raka bogatog maštom ili Ribe, i ovaj znak ima bogatu maštu – ne mračnu tipa raka ili Škorpiona, kao i hirovitu, proročku volju, pronalazački um. Pod znakom Vodenjaka rodjeno je mnogo genija. Temperament? Sangvinik, hladan, šutnja prije bijesa; ravnodušnost na sve prijetnje, pa i sudbinu, neustrašivost. Često stradava za opće ideale, neznani junak nerazumljiv okolini – to mu je sudbina. Živce čuva u vlasti, ali redovito – ne znamo kako će zapravo na nešto reagirati.

Vodenjaci se od mladosti ističu naprednim idejama. Nemirnoga duha i često nemirni, oni žele promijeniti cijeli svijet, pa se s puno elana zalijecu u svaku novinu, gdje zapaze makar i trunku napretka. Zbog svoje želje za isticanjem i velike borbenosti, često staju na čelo svih oblika organizacija, pri čemu im je vazno da ne rade samo za sebe, vec i za druge, njima vazne i drage. Urodjeno im je činiti velike stvari, ali rijetko bez društva, jer je samoća za njih – najveca kazna. Iznimnost i originalnost po svaku cijenu, i u svim varijacijama – od klošara do pronalazača – to su misli vodilje ovoga znaka. Vodenjaci su osobe spremne na sve – istodobno su borbeni i sramežljivi, rodjeni buntovnici nezavisnoga duha, koji uvijek ispituju, oni su kombinacija neobične hladnoće i obazrivosti, ponekad hirovite nestabilnosti pa i tvrdoglavosti, ako su posrijedi njihove ideje; jer, oni nikad ne trče ‘za stadom’. Spremni su se boriti i za propalu stvar, imaju mnogo dara za okultne znanosti i drugima ponekad izgleda kao da su na zemlju sišli s kojega drugog planeta.
Podanici ovoga znaka česće su visoki i vitki, dugonogi, tamne kose i očiju. Po mišljenju astrologa – njihovi planeti ponašaju se luckastije nego drugi, pa se zato Vodenjaci drže i pomalo nastranima, tako da kod njih nailazimo na čitavu ljestvicu tipova – od luđaka do genija.
Kod njih dominiraju dva tipa: božanski i – demonski.
Lijep, ugodan čovjek, otvorenih očiju, maloga nosa, ili ruzan, svojeglav, velikoga kukastog nosa, ‘probadajućih’ očiju, ili se susrece – kombinacija obaju tipova. Tipican Vodenjak uvijek je poseban, pa i u hodu – kao da se ljulja, a ten mu je prozračan.
Vodenjak je upadljiv znak, jer njegovi podanici kao da brinu o čitavom svijetu i cijelom čovječanstvu, naturajući svijetu svoju osobu. Od silnih reklama i zasluga postaju čuveni, bogati i svijet ih smatra filantropima, velikanima. Govoreći astrološki, oni posjeduju trostruku snagu, koja je nepobjediva. Mentalno su prilično jaki, zahvaljujući tome što su zračni znakovi.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *