Najtačniji na svijetu: Nostradamusov horoskop za znak Strijelac

STRIJELAC (22. novembar – 22. decembar)

Sagitarius – Žar – Poredak – Celibat
Element: Vatra
Vladajući planeti: Jupiter (uz djelovanje Sunca i Marsa)
Sretni brojevi: 59, 3, 4, 8, 9, 15, 17, 31, 32, 35, 44, 75, 95
Prikladni pokloni:
Za ženu: sportska odjeća, kožna jakna, putne torbe, škotska vuna, romani – ljubavni, politički, društveni; ulaznice za kazališta i koncerte
Za muškarca: knjige o egzotičnim zemljama, ploče, CD-ovi, putni neseseri, sportski rekviziti, lule, duhan.

Simbol ovoga znaka – Kentaur (mitološki polučovjek – polukonj) ima uperenu strijelu, i obilježava i osnovne osobine ovoga znaka: njegovu sposobnost da iznenadi, da živo prodre u svaku situaciju. Snaga i pravednost, smisao za religiju, plemenitost i velikodušnost, moralne vrijednosti – sve to odlikuje Strijelca, koji ima blag karakter kao i narav, prilično otvorenu i vedru. Impulzivan je, a ponekad i strog; razuman je i pun obzira za druge, uvijek je spreman pomoći – osobina, koju mu daje Jupiter, kralj Riba.


Strijelac prihvaća život s nekom svojom vlastitom filozofijom, ne boji se nikakvih iznenadnih situacija i lijepo je naći se u njegovoj blizini. Uvijek je ljubazan i zna pokazati iskrenu odanost i velikodušnost. Inače, on je hrabar pobornik svoje slobode i ne tolerira nikakvu prisilu, progresivan je i entuzijast, i slijepo se pouzdaje u svoju ‘sretnu zvijezdu’. Medjutim, on nije miroljubivi tradicionalist, već je upravo obrnuto – antikonvencionalan u punom smislu te riječi. Može ga se zaustaviti jedino ako posumnja u ispravnost vlastitog izbora, mada je uvijek spreman braniti svoja uvjerenja i nikada se ne obeshrabruje. Neodoljivo ga privlače neobične i egzoticne stvari, veliki značaj pridaje intelektu i neprestano nastoji obogatiti svoj duh i kulturu. On je idealist širokih vidika, inteligencija mu je živa i spontana, a smisao za realno ne dopušta mu da se izgubi u sitnim stvarima. Tek ponekad si dopušta razmišljati o grandioznim uspjesima, ali ta mu se slabost moze lako oprostiti.
Strijelac je filozofsko – religijski nastrojenog intelekta; sklon je panteisitičkim koncepcijama, i stalno traži jedan temeljni zakon po kojemu se sve može kretati; dubok je i smion, zna planirati i predvidjati, a u ispitivanja se upušta svom vatrom duše, trazeći u svemu neki dublji smisao. Osjećaji su mu humani, uvijek je protiv tlačenja i okrutnosti, nasilja i nepravde, jer ima visoko izrazen moral i etiku i pokraj sve svoje slobodoumnosti.

Kao pobjednik je velikodušan, idealist je i optimist; veliki je bonvivan i putnik. Volja mu ima dobre zalihe snage, i prije donošenja odluke uvijek se koncentrira – predviđa sve potrebno, ispituje teren i onda – nastupa na sigurno. Na licu tipičnog Strijelca dominira neko vanjsko dostojanstvo koje ulijeva poštovanje i povjerenje. Temperament mu je odmjereno koleričan, kontrolira sebe i impulse svojega ponašanja svodi u kolotečinu, pa se i uzbudjuje i stišava – umjereno.

Visoke principe, maštu i moral Strijelca znaju pokvariti njegove netaktične, iskrene primjedbe, kojima – i ne želeći – ponekad uvrijedi ljude; pritom je ipak vrlo srdačan i prijateljski, pomalo nestrpljiv i nagao, ali znatiželjan i pametan. Ni u čemu ne uživa toliko, koliko u društvu skupljenom na brzinu, u iznenadnom putovanju ili nepredvidjenim dogadjajima – vjeruje u spontanost, zabavu, igru, smijeh. Rodjeni je optimist koji misli, da se proliveno mlijeko može ponovo skupiti, uz malo više truda i dobre volje. Razuman je i logičan, samo čto njegovom dalekovidnom pogledu često znaju izmaknuti sitni detalji – ispred vlastitog nosa…

Za njega je život zabava, sport i razonoda, ponekad sa što manje obveza, ako je ikako moguće. Vjeruje da je trava ‘puno zelenija iza ograde’, a potreba za stalnim izazovima i podražajima pretvara ga u nemirnoga lutalicu koji nikada nije posve siguran je li ono što ima ujedno i ono što – doista želi. Ponekad se užasava svake odgovornosti, a to – da ništa ne odgovara njegovom idealu – samo je njegov dobar izgovor za – nevezivanje. Muškarac često ostaje neženja, što je duže moguće, vjerojatno dok ne shvati da i ‘sloboda’ sa sobom donosi – svoje odgovornosti. No, budući da su zanos i polet odlike ovoga znaka, Strijelac će – kad se konačno odluci vezati – pristupiti tome s istim oduševljenjem kao i svemu ostalom – pod pretpostavkom da partner nije previše ljubomoran, posesivan i da igra igru prema pravilima kluba, u kojemu je – Strijelac domaćin.

To je sretan znak: često igra, riskira, ali – i dobiva. Budite blizu njega – bit ce vam zabavno!

Strijelci obično imaju snažnu fizičku strukturu: mučkarci su obično dobri sportaši, a žene su izrazito vitalne, dinamične i privlačne.Oči Strijelca su žive i pokretljive, lice ovalno, a nos naglašen često ‘orlovski’. Kosa je najčesche tamna; normalne su visine, česce visoki, mada se tu ponekad radjaju i ‘patuljci’, ako su veliki planeti u aflikciji; laganog su i odmjerenog hoda, blagog i visokog čela, povjerljivih očiju, plemenitog ‘jupiterskog’ pogleda, staloženog tona pri govoru, pa ostavljaju dojam povjerenja, izdržljivosti, iskrenosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *