Najtačniji na svijetu: Nostradamusov horoskop za znak Škorpion

ŠKORPION (22. oktobar- 22.novembar)

Scorpio – Dubina – Dinamika
Element: Voda
Vladajući planeti: Mars, Pluton i (malo) Saturn
Sretni brojevi: 100, 2, 3, 9, 14, 15, 17, 58, 77, 84, 108, 111
Prikladni pokloni:
Za ženu: egzotični nakit neobičnog oblika, knjige, parfemi, psihološki romani, ukrasi za stan, apstraktne slike
Za muškarca: staro oružje, knjige o umjetnosti, magiji i okultnim znanostima, misterijama, slike, orijentalni predmet, muzejski unikati, rariteti, izuzetno probrani dijelovi odjece.

Glavno im je obilježje – neprestana borba izmedju osjećaja i strasti; jaki su, ponosni i vole dominirati pa se smatraju najopasnijim od svih vodenih znakova. Mada znaju za uzvišene osjećaje, znaju biti prilično nepopustljivi, tvrdoglavi pa i okrutni, te ih je često teško razumjeti, odgonetnuti, jer su nedefinirani i kompleksni kao osobe. Oni su tekuća voda i vatra, a često i – genijalni!

Mars im je dao izraženu osobinu koncentracije i dubljeg sagledavanja stvari – osobinu, zbog koje drugima često djeluju misteriozno, dok vječto kriju svoje slabe strane. U mnogim situacijama koristi im njihova akutna i duboka intuicija, koja im omogućuje da razlikuju istinu od laži, slabosti od pogrešaka, dobro od zla. Mada često opsjednuti smrću i pesimistični, ipak su puni volje i dinamike, nalazeći se u neprestanom razdoru sa samima sobom i – drugima. Neobično su osjetljivi na antipatije i simpatije, a mogu biti pažljivi i ljubazni jednako kao i – hladni i bezobzirni.
Nikad ne zaboravljaju učinjenu im nepravdu; ne odriču se borbe, niti si dopuštaju poraz; uporni u svojim odlukama, ustrajni u akcijama, sposobni su svu svoju energiju koncentrirati na cilj koji žele postići. U njih se možete – potpuno pouzdati. Oštroumnog duha, otvoreni za nove koncepcije, jake inteligencije i vatrenih misli, oni su borbeni, hrabri i gospodari na svakom području. Svoj razboriti karakter i snagu duha vole iskazivati u umnim diskusijama, u kojima znaju biti i vrlo siloviti i razdražljivi; njihova ogromna snaga eksplodira u trenutku reagiranja, a kontradikcije se tu ne završavaju.

Zapravo su Škorpioni efikasniji u obrani negoli u napadu; istovremeno gaje poštovanje prema drugima, ali ne podnose kad im se proturječi ili dijele savjeti; u borbu kreću sami, svojim snagama, nikada se ne žaleci niti pateći za nečim; i kada to rade – rade šutke, a kada se u njima vodi neka unutrašnja borba, drugi to neće prmijetiti. Što je borba teža, više ih uzbudjuje, jer se ne boje nikakvih napora ni žrtava. Vole biti jaki i superiorni, ostaju hladnokrvni i u najtežim životnim trenucima, no – ponekad se kod njih javlja manija gonjenja. Osjećaju kao da ih netko konstantno napada i optužuje, pa će i svoga najbližeg držati neprijateljem i postati prema njemu – zajedljivi i zlobni. No, zahvaljujući svojoj privlačnosti vrše veliki utjecaj na druge, ali bi im bilo nužno stalno obuzdavati svoj strastveni karakter.
Fizička struktura Škorpiona je ponekad neproporcionalna, disharmonična, premda su rodjeni u ovom znaku najčesche ‘đavolske ljepote’, oštrog pogleda, izuzetnog šarma, osobe koje uvijek zrače nečim tajanstvenim, misterioznim, neodoljivim. Onu svoju ‘đavolsku ljepotu’ zahvaljuju svom čudesno sjajnom i svjetlucavom pogledu, koji je njihova glavna karakteristika i zrcalo duše.

Srednjeg su, rjeđe i višeg rasta, mišićava tijela i dostojanstvenog i čvrstog hoda; tamne su kose i puti, duguljastog lica, ponekad ‘izrezanog’ poput mrtvačke glave, imaju elegantan, ponekad malo povijen ali pravilan nos, ukočen pogled, sjajne i prodorne vučje oči, mala senzualna usta, crvene stisnute usne, oštru kosu, a glas im je ili grub ili sasvim mazan, od onih koji izazivaju senzualne pobude; uz ovakvu, ponekad dosta šutljivu osobu osjeća se i strah, jer je magnetična i uzasno privlačna.
Što se tiče temperamenta, Škorpioni su izvana flegmatici, a iznutra – kolerici; kontradikcija Vode i Marsa; na provociranje ce odmah planuti, djeluju iznenadno, žestoki su u raspravama, ne objašnjavaju puno ako ih se odmah ne shvati, subjektivni su, ali se imaju snage i kontrolirati. Strastveni su i ništa ne čine napola, ni u dobru, a ni u zlu. Jaka psihička energija, često pretjerana seksualnost, vitalnost, kompleksnost, perfekcionizam slican onome kod Riba i Djevica – odatle i duboka i učestala razočaranja. Često su podijeljeni izmedju nonkonformizma, ekscentričnosti i racionalnosti. Volja koncentrirana, dramatična, magnetska, svugdje trazi način probijanja; ima velike rezerve energije, ne preza od odgovornosti i rizika pred ciljevima, bilo da se probija ili samo promatra; upušta se u sve teme, smiono objavljuje svoje sudove, u svakom sustavu pronalazi šupljine, ponekad radi i sumnjive stvari i brani se s puno pouzdanja, no ponekad zna dobro i – blefirati.
Osjećaji duboki, puni uzbudjenja i intenziteta, no prevelika osjetljivost na svaku kritiku, a posebno uvrede, koje ne prašta lako; jaka, ponekad podmukla strast, puno snage i zelje za isticanjem, uspjehom i slavom, često i nagla smrt. Imaju više uspjeha u drugom dijelu života, nekad iznenada. Oni koji previše apliciraju sile Marsa stradaju – ranije; umjereni dozive priznanja, a neki medju njima ostaju hladni na sva zbivanja i žive tihim i osobitim životom neprimijećeno, predajući se ponekad religiji ili drugim misterijima.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *