Najtačniji na svijetu: Nostradamusov horoskop za znak Blizanac

BLIZANCI (23. svibanj – 21. lipanj)

Gemini – Vjetar – Okretnost
Element: Zrak
Vladajući planeti: Merkur
Sretni brojevi: 26, 5 i svi djeljivi sa 5, 6, 7, 10, 22 i 23
Prikladni darovi:
Za ženu: svi dijelovi odjeće, šalovi, rupčici, naušnice, bunde, narukvice, torbe, šminka, kozmetika, bižuterija.
Za muškarca: torbe, koferi, osobni predmeti, foto-aparati, dalekozori, privjesci za ključeve, novčanici, kamere, knjige.

Rodjeni u znaku Blizanaca su vrlo vitalne i inteligentne osobe, vole život i znaju živjeti, prije svega zahvaljujući lakoći kojom prevladavaju sve prepreke i svom urodjenom šarmu. Ovim znakom dominira planet Merkur, koji mu daje karakteristične osobine brzine i prevrtljivosti. Blizanci imaju vrlo promjenjiv karakter, lako padaju pod tudji utjecaj, skloni su sumnjama i – dvoličhni su. Njihova snaga potječe iz njihove duboko ukorijenjene sklonosti prilagodjavanju, iz ipak osjetljivog i pomirljivog karaktera, kao i sposobnosti da jako dobro analiziraju sami sebe i vlastite osjećaje. Promjene ih neodoljivo privlače, pa su često nesposobni dovršiti započeti posao i vec započinju novi.
Oni su poput žive – teško se mogu definirati kao postojane i ustrajne osobe, ali su zato vrlo snalažljivi i radoznali. Za njih forma i vanjština nemaju nikakvu vrijednost: ponašaju se prema vlastitim pravilima, vlastitoj intuiciji, a intimni život im je vezan za budućnost i s malo tajni. Dobri su govornici, prilično mudri i lukavi, raznovrsni i ugodni. pa stječu puno simpatija i prijateljstava. Te osobe imaju puno uspjeha u životu, zavisno od njihove fizičke i umne opreznosti, sposobnosti da trenutno shvate situaciju i mogućnosti, i da ih iskoriste bez oklijevanja. Iako često znaju zapasti u teške situacije, znaju se iz njih i – izvući.

Blizanci su obično srednjega rasta, visokog i ispupčenog čela, blijede puti, orlovskoga nosa, tankih, ali lijepih usana, šiljate brade, živih i izazenih očiju, najčešhe tamnosmedje kose.
Kod njihovih problema najveću ulogu ima Merkur, bog trgovaca i lopova, i on je uzrok svemu što im se dogadja. Njime se objašnjava i dualitet ovoga znaka (dvostrukost, dvojnost), te izražena ljubav prema naglim promjenama, neočekivanim obratima.
Podanici ovoga znaka su visoko intelektualna bića, i – mada nedovoljno ambiciozna – izmiču svakoj kontroli. Čudljivi su, a u stanju mentalne letargije izvode nevjerojatne gluposti, zbog kojih se poslije kaju. Njihov je život niz neprekidnih promjena, vrlo su sposobni i verzirani u mnogim stvarima, ali im je potrebno puno koncentracije da se ne bi rasplinuli. Oni su krajnje radoznale osobe, i nema stvari koju nisu u stanju rastaviti da bi vidjeli što se u njoj nalazi. A onda je brze-bolje sklapaju i jure, kao prava djeca, ka novim ‘otkrićima’ i ‘istraživanju’.
Obdareni su duhom i darom za logično rasudjivanje, obožavaju promjene i novine, ali ipak znaju biti i uporni u ostvarenju svojih ideja. Znaju se krasno ponašati u društvu i vrlo su duhoviti. Prilično dobro razumijevaju i tudje brige i nevolje, iako puno više misle o sebi i svojima. Njihov vječito mladenački karakter pomaže im prebroditi sve probleme i nesporazume. Okretni, radoznali, ponekad neozbiljni, oni ipak ulaze u srž svakoga problema, razumiju sve i za svakoga pronalaze odgovarajuću riječ. Njihova je inteligencija veća od prosječne, mada su češhe vrijedni radnici negoli maštoviti i kreativni stvaratelji. Vrlo praktičnog, trgovačkog duha, obdareni i smislom za diplomaciju, realni su u procjeni situacija i uvijek znaju gdje treba povući potez. Mada brzi, uvijek o svemu dobro promisle pa tek onda kreću u akciju. Tvrdoglavi su samo kad brane svoja stajališta, do kojih im je posebno stalo. Blizanci vole pomagati, premda pritom znaju biti i proračunati. Vični su konverzaciji, naklonjeni umjetnosti. Oni su kao vjetar, trenutno vrijeme, ‘zračni’ Merkur.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *