Najtačniji na svijetu – Nostardamusov horoskop za znak Rak

Nastavljamo prepisom teksta za svaki znak pojedinačno, iz knjige ”Nostardamusov horoskop”.

RAK (22. lipanj – 22. srpanj)

Cancer – Izvor – Dom
Element: Voda
Vladajući planeti: Mjesec, Venera
Sretni brojevi: 26, 2, 6, 22, 24, 32, 39, 76, 80.
Prikladni darovi:
Za ženu: nakit, torbe, šalovi, krzno i sve u vezi s umjetnošću.
Za muškarca: svi osobni predmeti, razni muzički instrumenti, slikarski stalci, knjige, glazbe, povijesti, svi predmeti od srebra, kravate, pojasevi, rukavice, rupčici.

Rodjeni u znaku Raka vode u sebi stalnu borbu izmedju uma, koji opominje na uporabu razuma, i mjesečeve snage, koja ih nagoni da reagiraju prvenstveno emocijama i dušom. Njima je neobično potrebna nježnost, a ljubav i prijateljstvo smatraju najznačajnijom i najpresudnijom komponentom svoga života. Ovim umjetničkim vodenim znakom vlada Mjesec, u kojemu možemo naići na najveći broj osjećaja koji uznemiruju ljudsku dušu – od najčišće radosti, do najdublje melankolije.

Pretjerano osjetljiv, Rak je otvoren za sve emocije, ali ipak izdržljiv i prilagodljiv, kao i strpljiv. Posjeduje veliku snagu razumijevanja i poistovjećivanja u radostima i bolu drugih; takva njegova priroda može ga dovesti do pretjerivanja, i u dobru, i u zlu. Često naslućuje pravi trenutak da bi iskoristio situaciju i ocijenio raspoloženje drugih, što mu ponekad donosi razočaranje. Karakter mu je bogat idealima, a nevolje nastaju zbog nedostatne smjelosti u trenutku reagiranja i donošenja odluke.
Rak zna biti uporan i tvrdoglav, pa mu takvo ponašanje donosi kritike, nesigurnost, prepirke i kontradikcije. Uglavnom ostaje vjeran samome sebi i pobjedjuje baš zahvaljujuci toj ‘pasivnoj upornosti’ prema onome što ga privlači. U dubini duše on je zaista postojan, njegova inteligencija je živa, pun je realizatorskih sposobnosti i umjetničkoga dara, a neobično je i spretan, često stidljiv i hipersenzibilan, egocentričan, hipohondar, on zna biti i materijalist.

Inače, uz zrelu ambiciju, on zna ostvariti i visoke ciljeve. Potrebna mu je zaštita, oslonac na nekoga. Ovaj karakter, koji se može ocijeniti kao slab i nezaštićen zbog očigledne osjetljivosti, ipak održava svoje urodjene osobine – volju i ustrajnost, mir i hladnokrvnost, intuiciju i izdržljivost.
Rakovi su naizgled solidne tjelesne konstitucije – srednjega rasta, širokih ramena, uskih kukova, najčesce smirenog i bezopasnog izgleda, često vedrog, mada u sebi kriju veliku dozu melankolije, pesimizma, čak i nervoze. Oči su im obično krupne, ponekad ispupčene, najcešće svijetle boje, a izrazavaju senzibilnost i senzualnost, veliku maštovitost, ponekad i nemar, jaku vezanost za obitelj, plašljivost, intuiciju, profinjenost, emotivnost, sposobnost svidjanja i šarm svojstven svim vodenim znakovima, ponekad instinkt, ali i – premalo borbenosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *