Najtačniji na svijetu – Nostardamusov horoskop za znak Djevica

DJEVICA (23. kolovoz – 22. rujan)

Virgo – Zal – Analiza
Element: Zemlja
Vladajući planeti: Merkur, Saturn, Jupiter
Sretni brojevi: 12, 5 i svi djeljivi sa 5, 9, 20, 24, 32, 47, 60.
Prikladni darovi:
Za ženu: parfemi, pribor za crtanje ili slikanje, za šivanje, knjige vezane uz umjetnost.
Za muškarca: knjige, enciklopedije (jer su Djevice univerzalne, ponekad i genijalne!), upaljaći, kutije za cigarete, kvalitetna i žestoka pića.

Rodjeni u znaku Djevice imaju vrlo razvijen smisao za realnost, jasnoću u pogledima, racionalnost, oštroumnost i zapažanje – karakteristike, koje znaku donosi Merkur. Vrlo su analitični, sposobni i praktični, intuitivni i komercijalnoga duha, a posjeduju i veliku ljubav prema tehnici. Vole preciznost, nadarene su osobitim pamćenjem i nevjerojatnim razumom, kao i vještinom da prodru u bit stvari. Ponekad su i idealisti, dok im je temperament iznimno složen i zatvoren. Strani su im svi oblici egzibicionizma, a znaju biti i vrlo duhoviti – na svoj, specifičan način. Njihov način zivota je rezultat mnogih iskustava i zrelih razmišljanja. Djevice uvijek pozorno ispituju, analiziraju i kritiziraju, situaciju proučavaju do najsitnijih detalja, uvijek su spremni na nove obveze. Snalažljivi su u svakoj situaciji, osjetljivi su ljudi, ponekad strogi, što je samo maska za njihovu – plašljivost. Zato Djevice ne bi smjele previše sumnjati i pretjerivati u izbjegavanju životne realnosti. Kod njihovih se odluka javlja tvrdoglav kritički smisao koji ih odvraća od jasnog i objektivnog sagledavanja problema.
Zahvaljujući svojoj otvorenosti i izgledu koji zrači, Djevice mogu biti sjajne ličnosti ako svoje slabosti svedu na pravu mjeru i tako afirmiraju svoju zanimljivu i kompleksnu ličnost. One su blistavih govorničkih sposobnosti i razuma, iako mirne i raspoložene, pod uvjetom da se ne izazivaju njihovo negodovanje i žestoke reakcije. Obično su to osobe srednjeg, nekad i višeg rasta, skladne i proporcionalne građe. Crte lica su im profinjene i mladenački izgled znaju očuvati sve do poodmaklih godina života.
Žene su vrlo privlačne, mada ponekad i hladne; imaju velike čhi, najčesche smedje, sivozelene, dok im je kosa tamna.
Kod Djevica je Merkur mnogo stabilniji i praktičniji nego kod Blizanaca. Djevice su inteligentni analitičari koji posjeduju mentalnu kartoteku svega što vide i znaju, istančana osjetila okusa, vida, sluha i njuha. Oni nisu ‘djevičanski i bezgreshni’, naprotiv; znaju biti lukavi promatrači, otkrivaju svaku sitnicu, mane i pogreške svoje okoline. Obično im se nimalo ne svidja ono što vide, pa se ‘djevičanski’ povlače, mrmljajuci za sebe ono ‘Fuj, šokantno’. U posao znaju zaroniti ‘preko glave’, jer je rad – njihovo pravo božanstvo. Godi im logika, sustavnost, red i rad, analiza, rutina. Imaju osjećaj za efikasnost i metode rada, kartuzijanski duh, ali često i neuhvatljiv temperament, koji se ipak dobro adaptira na sve okolnosti i brine za sutrašnjicu. Vrlo su oprezni i ponekad ‘zakopčani’, obično nezavisni i uvjereni da samopouzdanje i samopoštovanje pružaju jedinki sreću i mirnu i čistu savjest.
Za Djevice bi najprikladniji bio termin – utilitarijanac, ili – praktičar. Detaljist i perfekcionist, rodjeni kritičar, ipak bi morao izbjegavati neke destruktivne kritike koje su najčešće negativne i beskorisne, a više glasovati za lijepo i pravedno. Pohvale ne voli previše, o ‘kovanju u zvijezde’ kod njega nema ni govora, kao ni o kompromisima – zato se nekad medju njima nailazi i na prave mizantrope.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *