Najtačniji na svijetu – Nostardamusov horoskop za znak Bik

Nastavljamo prepisom teksta za svaki znak pojedinačno, iz knjige ”Nostardamusov horoskop”.

BIK (21. travanj – 22. svibanj)

Taurus – Hum – Imanje
Element: Zemlja
Vladajuci planeti: Venera, Sunce
Sretni brojevi: 61, 5, 6, 8, 16. svi djeljivi sa 6, 26, 36, 56, 62.
Prikladni darovi:
Za ženu: haljine, rukavice, nakit, torbe, auti, sagovi, zavjese.
Za muškarca: umjetnićki predmeti, slike, ukrasi za sobu, knjige iz podrućja seksologije, politike, povijesti i umjetnosti.

Rodjeni u znaku Bika su pozitivne i najkonkretnije, realne osobe Zodijaka. Kad je riječ o ljubavi, sentimentalnom, sretnom i potpunom zivotu, uzivaju više blagodati od ostalih znakova, jer im Venera dominira znakom te im daje jaku vezanost za zemlju, i smisao i volju za ‘posjedovanjem’. Najjasnija karakteristika im je – izdržljivost, u svakom smislu. Bikovi su neobično sposobni vezati se za neku romantičnu duču, bogatu maštu. Čvrste su gradje, dinamični, česce vitki nego puniji, simpatičnog izgleda – čak i lijepi, puni šarma i privlačnosti; imaju široko čelo, snažan vrat, mišićave ruke i noge, svijetle i krupne oči koje zrače izuzetnim sjajem, iskrenošću i umiljatošću,a i skromnošću. Iako su zemljani, tj. materijalisticki znak, znaju biti i poetični, romantični, ustrajni, nježni, uporni. Pobjedjuju uglavnom u svim svojim bitkama, ali ne žestinom i silom, vec strpljenjem i razmišljanjem, ponašajuci se uvijek trezveno i promišljeno. Ponekad izgledaju zatvoreni i nepristupačni, iako su zapravo otvoreni i srdačni, blagi i popustljivi – onda, kad su shvaćeni.

Veoma energični i dinamični, podanici Bika – kad prestanu s akcijom – postaju pasivni i lijeni. Mirno i smišljeno pripremaju svoje poteze, oprezni su, hrabro grabe kroz zivot i ne dopuštaju da ih drugi u tome ometaju. Veliki su entuzijasti i optimisti i vole se sami uhvatiti u koštac s teškim problemima. Vrlo su tvrdoglavi, što im ponekad smeta u karijeri i ljubavi, no ipak su puni jasnog, praktičnog smisla, što ih stimulira u sporom, ali konstantnom usponu, odlukama i akcijama. Otud njihova nefleksibilnost, želja da budu ‘uvijek u pravu’, koja ih nagoni da se suprotstavljaju onima koji žele promijeniti njihovo mišljenje. Često im nedostaje potrebna doza elastičnosti duha i diplomacije, no zahvaljujući svojoj upornosti, ipak postižu velike uspjehe. Prilično su osjetljivi na uvrede, često se sukobljavaju s okolinom, ali znaju opraštati i zaboravljati (posebice muški Bikovi).

Konzervativni su i bjeze od svega što ima karakter novine i avanture. Prilicno su nepovjerljivi, imaju vrlo razvijen smisao za ljepotu pa oko sebe vole stvarati topao, harmoničan, ugodan ambijent. Osjećaji su im često duboki, tihi i neizraženi, a volja melankolična, pritajena. Često gomilaju materijalna sredstva, posjede, dobra. Intelekt im je često trom, bez većih želja i ambicija. Inace su metodični, praktični, stratezi, dobri vodje ili vojnici.Teško se naljute, ali i teško smiruju – jer, naizgled tihi, znaju biti živi vulkan.

Iako su veoma ljubomorni i posesivni, znaju biti i tolerantni, jer su skloni uživanjima ovozemaljskog života. Često misle da su samo oni u pravu i tako stječu neprijatelje, jer ostaju dosljedni svojim načelima. Uvijek ustaju u obranu svojih prava, ostavljaju dojam da s njima nema šale, te tako stiču i poštovanje drugih, mada često i nisu u pravu. Trebali bi biti taktičniji, kako ne bi imali većih posljedica zbog svoje tvrdoglavosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *