Moćna snaga nježne biljke

Iskoristite obilje mirisa i okusa koje krije svježa menta (nana) i obogatite salate, kreme, kolače, napitke …

U ustima ostavlja osvježenje, a ledenim mirisom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Menta, metvica ili nana konačno je počela dobivati zasluženo mjesto u kuhinji, pa se teško možete sjetiti namirnice sa kojom se ona ne voli.

U tjesteninama se odlično slaže sa inače blagim mascarponeom, a voli je gotovo svaki komad mesa, posebno janjetina i piletina.

Ljetnji svježi umaci od jogurta i vrhnja sa dodatkom limunova soka naprosto traže nanu, a njima se može preliti bilo koja salata, krompir ili pečenje.

Čak i kad biste pomislili da je roštilj jedino područje sa kojim je nana nespojiva, prevarili biste se jer je baš ona jedan od glavnih sastojaka u pripremi carigradskog ćevapa.

Menta jednostavno ide sa svim.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *