Frojdov test ličnosti: Šta se krije u dubinama naše podsvijesti ?

Rijetke su prirodne pojave toliko fascinantne i analizirane kao što je ljudska misao.

Ima još toliko toga, što o našoj podsvijesti ne znamo. Upravo u našoj podsvijesti se nalaze osnove naše ličnosti i indivudue.

 

Ovaj brzopotezni Frojdov test ličnosti će nam oogućiti da na kratko zavirimo u dubinu naše persone, kako bi možda saznali nešto novo ili tek potvrdili ono što smo već znali.

Kako se ogleda naša podsvijest u našem djelovanju.

Nesumnjivo je da naša podsvijest je naš sluga, koji za nas radi danju-noću. Zahvaljujući podsvijesti su naše šeme ponašanja konzistentne (povezane).

To znači da je naše ponašenje u vezi sa emocijaliziranim mislima, nadom, ili našom najdubljom čežnjom.

Uvijek, kad u životu težimo nečemu novom, nepoznatom ili neobičnom, naša podsvjestna misao odreaguje, i to se nama javi u vidu emocionalne i fizičke nelagode.

Uprkos osjećaju, da nas podsvjestna misao vuče nazad u našu komfornu zonu, istina je da, nova iskustva omogućavaju našoj misli da raste, što kasnije doprinosi širenju naše komforne zone.

Naša podsvijest je često izvor naših najvećih problema i prepreka. Te probleme nastojimo da uklonimo ili ublažimo, ali teško nam to polazi za rukom.

U te probleme spadaju svi traumatični doživljaji i osjećaji koje sebi ne želimo priznati zbog čega se gušimo unutar sebe već duže vrijeme.

Tarumatične situacije i osjećanja se na ovaj način doslovno urezuju u nas. Ako nebi pokušali iskreno da pogledamo u sebe i naše potisnute probleme budemo dalje izbjegavali, može se desiti, da ti problemi se ekstremno nagomilaju.

Ako želite imati bolji odnos prema svojoj podsvjestnoj misli , možete uraditi test koji smo pripremili u nastavku teksta.

Radi se o kratkom Frojdovom testu , koji nam omogućuje utonuti u dubine naše podsvijesti! Sve što nam sada treba je olovka i papir.

Zapišite vaše odgovore na svako postavljeno pitanje u testu. Koristite svoju maštu i ne bojte se istražiti neistražena područja vaše podsvjestne misli.

 

Frojdov test ličnosti

 

1. Zamislite, gledate u okean. Kakva su vaša osjećanja?

2. Zamislite, šetate po šumi dok vam pogled klizi po zemlji. Šta sve vidite ? sada zapišite sve što osjećate.

3. Zamislite, iznad vas vidite da lete galebovi. Kakave osjećaje bude u vama?

4. Gledate konje koji se lagano kreću. Kakave osjećaje bude u vama?

5. Zamislite, šetate kroz pustinju. Dok se krećete, polako prilazite ogromnom nepremostivom zidu. Tako je dug, da ne vidite njegov kraj ni sa jedne strane. Ali u zidu je jedna rupa, kroz nju se sa druge strane nazire oaza. Šta bi ste uradili?

6. Lutate pustinjom i iznenada nalazite ibrik pun vode. Šta bi uradili?

7. U šumi vas je zadesio mrak i vi ste se izgubili. Ali iznenada u toj šumi vidite kuću u kojoj sija svjetlo. Probajte zamisliti šta bi ste uradili tada?

8. Nalazite se usred guste magle i ništa ne vidite. Šta bi ste uradili?

 

Čemu svjedoče vaši odgovori na ova pitanja?

 

1. Ovo je vaš odnos prema životu, prema vašim osjećanjima i željama.

2. Ovo su osjećanja, koja gajite prema porodici.

3. Vaš odnos prema ženskom spolu.

4. Vaš odnos prema muškom spolu.

5. Ovako prilazite rješavanju problema.

6. Ovako birate vašeg seksualnog partnera.

7. Vaš odgovor otkriva koliko ste spremni na brak i osnivanje porodice.

8. Vaš odnos prema smrti.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *