Crna srijeda BH tenisa

Nakon nekoliko lijepih rezultata, Bašićevo četvrtfinale na turniru u Dohi, te Džumhurov plasman u osminu finala na turniru u Sidney-u, došla je na red “crna srijeda” i ispadanje sva četiri naša predstavnika na 2 aktuelna turnira.
Naime, u prvom predkolu Australian Opena, od kojeg smo imali polovična očekivanja, od tri predstavnika smo se ponadali prolazu.
Iznenadio nas je svojim ranim ispadanjem Mirza Bašić, koji je poražen od 335-tog igrača svijeta Gonzalesa, sa 7:6 i 6:2, nakon veoma uspjesnog turnira u Dohi i dobrih rezultata na predhodnim Australian Open mečevima.
Aldin Šetkić je poražen od domaćeg takmičara. Ni dobra igra koju je pružio nije bila dovoljna da prođe u drugo predkolo, te ga je pobjedio  220-ti igrač svijeta, J.P Smith rezultatom 6:2 6:7 i 6:3, i tako mu zatvorio vrata drugog predkola.
Mozda najtežeg protivnika je imao Tomislav Brkić koji je poražen od 158-og igrača iz Francuske C.Hemery rezultatom 6:4 i 7:5.
Tako da jedini predstavnik u glavnom žrijebu ovog Grand Slama u Australiji će biti nas najbolji igrač Damir Džumhur. On je danas “predao meč” u osmini finala ATP World Tour 250 serije u Sydeyu, protiv mlade nade australijskog tenisa, 18-ogodišnjeg De Minaura, koji je za samo 50 minuta vodio 6:2 i 3:0, nakon čega je naš teniser bio prisiljen da preda meč iz njemu poznatih razloga.
Nadamo se boljem izdanju naseg teniskog ponosa i 30-og igrača svijeta na glavnom i najvećem turniru Australije, koji počinje u ponedjeljak, a za vikend ćemo saznati Džumijevog protivnika u prvom kolu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *