10 trikova koji će vam pomoći da izgledate mršavije u 2 minute

Svi smo bili u situacijama da želimo izgledati bolje u vrlo kratkom vremenu. Za takve prilike imajte na umu sljedećih 10 trikova

1. Izaberite odgovarajuću obuću

Odgovarajuća obuća

 

2. Riješite se odjeće koja je prevelika ili premala

 

Ne kupujte manje ili veće brojeve od broja koji nosite. To će samo naglasiti mane i vizuelno dodati kilograme.

3. Ispravite leđa

Dobro držanje čini da struk izgleda tanji. Loše držanje će učiniti ne samo da izgledate deblje, nego može prouzrokovati i zdravstvene probleme.

 

4. Naučite osnove tehnike konturisanja

 

Konturisanje čini da lice izgleda uže, a može čak i sakriti podbradak. Morate samo naučiti kako da ispravno koristite tamne i svijetle nijanse.

 

5. Potamnite ton kože

Što je koža tamnija manje će biti vidljiv višak kilograma i celulit..

 6. Odaberite prave tkanine

 

Birajte odjeću od glatkih i fleksibilnih materijala. Izbjegavajte odjeću koja če vašoj silueti dodati uglove, ona će samo privući pažnju na problematične dijelove.

7. Odaberite prave dodatke

Šalovi i rolke opterećuju figuru. Okrugli ili V izrezi su najbolji izbor. Ostavite 2-3 dugmeta otkopčana. Duge ogrlice koje nisu masivne i male naušnice će usavršiti vaš izgled, jer izdužuju vrat i naglašavaju dekolte.

8. Ne naglašavajte poblematčna područja

 

 

Često žene pokušavaju sakriti problematično područje tako što ga prenaglašeno prekrivaju. Ovo ima suprotan efekat, jer u tom slučaju problematična područja samo privlače više pažnje. Ako vam se ne sviđa kako izgledaju vaši kukovi ne nosite farmerke sa velikim džepovima, printovima ili ilustracijama. Što manje pažnje privučete na problematično područje bolje ćete izgledati.

 

9. Konsultujte se sa frizerom

 

Preporučuje se srednja dužina kose, ili dužina do ramena. Duga kosa obično ne pristaje punijim ženama. Ako ne možete odustati od duge kose pokušajte sa frizurama koje će dati više volumena kosi iznad ramena.

10. Koristite steznjake

 

Steznjaci mogu pomoći da izgledate mršavije. Oni su korisni ne samo ženama sa prekomjernom težinom, nego i onima koje žele sakriti celulit ili stomak. Ali ne nosite ga prečesto, koristite steznjake samo u posebnim prilikama.

 Preuzeto sa brightside.me

 

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *