10 filmova koje možda niste gledali, a definitivno vrijede pogledati

Vrijeme je praznika, i poslije slavlja svi volimo da se uvučemo pod toplu dekicu i u miru doma gledamo neke zanimljive filmove. Ako nemate ideju šta bi to gledali, mi vam donosimo 10 novijih, možda i ne toliko komercijalnih filmova, po našem izboru, različitih žanrova. Uživajte!

  1. THE MOUNTAIN BETWEEN US

Nakon tragične avionske nesreće, dvoje stranaca pokušava preživjeti u snijegom okovanim planinama.

2. SPLIT

Film se dotiče teme neotkrivenih sposobnosti ljudskog uma i polemiše sa beskrajnim mogućnostima naše mašte.

3. WE’RE THE MILLERS

Neobična komedija koja nas uvodi u avanturističku i simpatičnu ljudsku narav četvero stranaca, koji na svom ludom putovanju glume porodicu i doživljavaju neočekivano komične situacije.

4. SALYUT-7

Priča je bazirana na misiji Soyuz T-13 iz 1985-te godine, koja je bila dio Sovjetskog svemirskog programa. Dva astronauta se bore za svoj život, ali i živote miliona ljudi, u periodu kada tehnologija nije bila napredna kao sada.

5. WIND RIVER

Radnja filma se vrti oko tinejdžerice koja je pronađena mrtva u indijanskom rezervatu u Wyomingu. Nakon nešto sporijeg uvoda u film, odgledavši ga do kraja, bićete fascinirani ovom pričom.

6. NERVE

Moderni zabavni mladalački thriller, koji je školska dvorišta zamijenio digitalnim svijetom puno bližim modernim tinejdžerima kojima je mobitel srastao sa rukom. Radnja prati nekoliko tinejdžera koji bivaju uključeni u online igricu ”izazova”. Pokušavajući se zabaviti preko interneta pristaju na nove izazove i rizikuju vlastite živote za trenutak slave.

7. GET OUT

Sjajan film koji iritira našu maštu, i dovodi nas do zaključka da nije sve kao što na prvi pogled izgleda.

8. DON’T BREATHE

Nekoliko sitnih lopova, za svoju žrtvu biraju definitivno pogrešnu osobu, te njihov ”lagan poslić” se pretvara u borbu za preživljavanje.

9. DOWNSIZING

Zamislite da za svoj novac možete sebi i porodici priuštiti luksuzan život o kojem ste oduvijek maštali, uz uslov da se fizički smanjite! Da li bi pristali na takvo nešto? Pošto nismo u toj situaciji, pustimo maštu na volju uz ovaj simpatični film.

10. CRIMEN FERPECTO

Zagarantovan smijeh do suza uz ovaj španjolski film. Svakako se vrijedi opustiti uz njega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *