Malo poznate zanimljivosti o Zdravku Čoliću

Potrudili smo se izdvojiti za vas malo poznate podatke iz života i karijere Zdravka Čolića

1.Bio je golman u juniorima Želje

2. Bio je član Omladinske atletske reprezantacije BiH

3. Iako već uspiješan i popularan pjevač, nije odustao od fakuleta i diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.  Da studiranje uz uspiješnu karijeru i veliu popularnost nije bilo ni malo jednostavno pokazuje sljedeći primer: prije podne položio je ispit, a navečer nastupio na festivalu ‘Vaš šlager sezone’ s pjesmom Kemala Montena ‘Sinoć nisi bila tu’

4.Završio je sarajevsku Drugu gimnaziju

5. Posudio je glas Vučku

6. Na početku svoje karijere je sanjao o svjetskoj karijeri, potpisao je ugovor s njemačkim ogrankom tvrtke Warner Music Group, te snimio nekoliko pjesama na njemačkom jeziku. Obzirom da je ime Zdravko bilo teško za izgovoriti, ove je pjesme izdao pod imenom Dravco:

7. Kupio je 15 stolica za stadion Grbavica

8. Najdraža pjesma iz vlastitog repertoara ‘Sinoć nisi bila tu’

9. Već 16 godina oženjen je Aleksandrom, profesoricom geografije iz Osijeka. U 11 godina veze i 15 godina braka, unatoč popularnosti i stalnoj medijskoj pažnji nije dozvolio nikakvu mrlju u privatnom životu.

10. Tokom rata u Bosn i Hercegovini napravio je diskografsku pauzu koju je prekinuo 1997. godine. Nije rekao niti uradio bilo šta čime bi se ogriješio o svoje Sarajevo.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *