Iz Apple-a potvrđeno da degradiraju performanse vašeg starog Iphone-a!

Shares 0
Nakon značajnih pregleda neovisnih organizacija, Apple je potvrdio da njihov softver degradira performanse starijih iPhone uređaja.
To je prema izjavi poduzeto u “nastojanju da daju najbolje iskustvo svojim klijentima”.
To možda i jeste slučaj, ali iz Apple-a nisu otvoreni za razgovor po tom pitanju.

Naime, korisnici Iphone-a govore da kada na tržište dođe novi model mobitela, njihov stari uređaj baš u to vrijeme nekako uspori.

Prema tome im se javljaju i pretpostavke da proizvođaći a posebice Apple namjerno usporavaju uređaje starijih generacija. I da se sve to radi, naravno, kako bi korisnici što prije otišli u trgovinu po novi model.

Kako iz Cupertina navode.  S obzirom na činjenice da litij-ionske baterije s vremenom degradiraju, a u hladnijim uvjetima imaju problema s isporučivanjem maksimalne snage, uređaji se nekada mogu neočekivano brzo ugasiti kako bi zaštitili komponente od ozbiljnijeg oštećenja.

Tu dolazimo do interesantnog dijela – Apple kaže da su prošle godine za modele 6, 6S i SE uveli opciju u iOS-u koja ponekad namjerno smanjuje performanse uređaja kako bi olakšala rad s problematičnom baterijom. Time se izbjegava i spomenuto iznenadno gašenje mobitela. Ista se opcija ove godine proširila i na iPhone 7 – pa bi to trebao biti osnovni razlog zašto neki korisnici imaju osjećaj da im mobiteli “štopaju” čim se na tržištu pojavi novi model.

Shares 0

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *